Δευτέρα 21 ΜΑΪ 2018 23:31
Ekriti.gr Logo

1.620 πολίτες απευθύνθηκαν για υποστήριξη στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χανίων

1.620 πολίτες απευθύνθηκαν για υποστήριξη στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χανίων

αλληλεγγύη

Στους 1.620 έφτασε κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Χανίων ο αριθμός των πολιτών που απευθύνθηκαν για υποστήριξη και παροχές που προβλέπονται από τη λειτουργία του.
Τα στοιχεία που αφορούν τη δράση του Κέντρου Κοινότητας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Κέντρο Κοινότητας Σούδας και, όπως μεταξύ άλλων επεσήμανε η διευθύντρια και υπεύθυνη έργου των Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χανίων Αθηνά Πετράκη, «οι δύο νέες υπηρεσίες σε Χανιά και Σούδα έχουν καταγράψει υψηλότατους δείκτες εξυπηρέτησης ωφελούμενων, καθώς πάνω από 1.620 πολίτες απευθύνθηκαν για υποστήριξη και παροχές από τις 7 Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους, που θέτει το πρόγραμμα».
Στο Κέντρο Κοινότητας υλοποιούνται προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά σε συνδυασμό με δημιουργική απασχόληση και βιωματικές ομάδες γονέων, που αφορούν κυρίως ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και Ρομά.
Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι το Κέντρο Κοινότητας είναι μία νέα δράση με καινοτόμα χαρακτηριστικά, που λειτουργεί ως δομή συμπληρωματική της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.
Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελευθερία Αλιφιεράκη, επεσήμανε ότι στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή-ενημέρωση-υποστήριξη κάθε πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και τη διασύνδεση με κοινωνικά προγράμματα και παροχές.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και δωρεάν διανομής της τσάντας πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης...
Με αφορμή τα γλυπτά της Ναταλίας Μελά, που εκτίθενται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, και μετά το πολύ επιτυχημένο εργαστήριο...
Εκδήλωσή – αφιέρωμα στη "Μάχη της Κρήτης" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του...