Τετάρτη 23 ΑΥΓ 2017 05:33
 • Ηρακλειο
  25°C
 • Χανια
  24°C
 • Ρεθυμνο
  25°C
 • Λασιθι
  25°C
Ekriti.gr Logo

Κρήτη: Αποζημιώσεις "γιοκ" από τον ΕΛΓΑ λόγω οφειλών

Κρήτη: Αποζημιώσεις "γιοκ" από τον ΕΛΓΑ λόγω οφειλών

Τρεις μήνες μετά το χιονιά του Γενάρη και ακόμα ο ΕΛΓΑ δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και στις τέσσερις Περιφερειακές ενότητες του νησιού,Ηράκλειο,Χανιά,Ρέθυμνο και Λασίθι.

Η έλλειψη προσωπικού που υφίσταται ακόμα και σήμερα έχει καθυστερήσει την καταγραφή των σοβαρών ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες κυρίως της ελιάς αλλά και των εσπεριδοειδών στη δυτική Κρήτη. Και αυτό παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τις παρεμβάσεις βουλευτών προς αυτό ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ θα στελεχωθούν με γεωπόνους για να «οργώσουν» τις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι μεγάλες καταστροφές.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Κρήτης κ.Νίκος Δασκαλάκης στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη μόλις το 50% των ζημιών έχουν καταγραφεί ενώ εκτιμά ότι μέχρι τέλος Μαίου μετά κόπων και βασάνων θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.Μετά θα ακολουθηθεί η συνήθης πρακτική των ενστάσεων και εάν όλα πάνε καλά μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθούν οι αποζημιώσεις.

Ο κ.Δασκαλάκης αποκάλυψε όμως ότι πολλοί παραγωγοί ιδιαίτερα στο νομό Ηρακλείου δήλωσαν ότι η παραγωγή τους υπέστη ζημιά ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια. Συγκεκριμένα ενώ π.χ οι ελιές σε δύο χωράφια τους είχαν όντως σπάσει και καταστραφεί από το χιόνι εκείνοι δήλωσαν ότι όλα τα χωράφια τους καταστράφηκαν.
Παράλληλα ο διευθυντής του ΕΛΓΑ προειδοποίησε τους παραγωγούς ότι εάν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 δεν έχουν εξοφλήσει τυχόν οφειλές εισφορών προς τον ΕΛΓΑ τότε βάση νόμου δεν δικαιούνται αποζημίωση.

Διαβάστε επίσης. . .

Την Κυριακή 20η Αυγούστου 2017, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο από...
Στο σκοτάδι βυθίστηκε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου του Ηρακλείου με τους πολίτες για αρκετή ώρα να βρίσκονται στο σκοτάδι...
Στο ενδεικτικό σφράγισμα τριών επιχειρήσεων με ομπρελοκαθίσματα προχώρησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ. Πιο συγκεκριμένα...