Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι νεκροί στα αμερικανικά σχολεία απ’ ότι στο στρατό

Image
opla-paidia-ipa-500.jpg
 clock 16:39 | 26/05/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Η σχέση των Αμερικανών με τα όπλα δεν μπορεί να κατανοηθεί εύκολα στην Ελλάδα, που δικαίωμα οπλοκατοχής έχουν άνθρωποι που, όχι μόνο, πέρασαν ιατρικές εξετάσεις, αλλά έχουν αποδείξει στις Αρχές ότι απειλείται η ζωή τους ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησαν μαθήματα σκοποβολής.

Στις ΗΠΑ, το καθεστώς είναι εντελώς διαφορετικό. Δικαίωμα οπλοκατοχής έχουν όλοι οι άνθρωποι και μπορούν να αγοράσουν όπλα μέχρι και στα σούπερ μάρκετ.

Η σχέση των Αμερικανών με τα όπλα έχει σαν αποτέλεσμα να συντελείται ενός είδους «γενοκτονίας» στη χώρα που μπέρδεψε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, κάνοντας τη συνώνυμο με την απόλυτη ελευθερία σε σοβαρά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι και της οπλοκατοχής, που έχει εξελιχτεί σε μάστιγα αφού πλέον στις ΗΠΑ καταγράφονται περισσότεροι θάνατοι από όπλα σε σχολεία παρά στις Ένοπλες Δυνάμεις! 
 

paidi-oplo1.jpg

paidi-oplo1.jpg, by mpeka

Το δικαίωμα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ κατοχυρώνεται από τη δεύτερη τροποπολογία του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία «μία καλά εποπτευόμενη πολιτοφυλακή, απαραίτητη για την ασφάλεια ενός ελεύθερου κράτους, και το δικαίωμα του λαού να διατηρεί και να φέρει όπλα, δεν θα υποστεί περιορισμούς». 

Η επίθεση του Δημήτρη Παγουρτζή στο Λύκειο του Τέξας που στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους, στάθηκε η αφορμή για να βγουν τα στατιστικά, σύμφωνα με τα οποία το 2018 οι θάνατοι από όπλα είναι περισσότεροι στα σχολεία από το στρατό.

Συγκεκριμένα, τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει ανακοινώσει το θάνατο 13 μελών του στρατού, τη στιγμή που στα σχολεία έχουν σκοτωθεί λόγω ένοπλων επιθέσεων 27 παιδιά!

Ουσιαστικά δύο φορές περισσότεροι μαθητές σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς σε σχολεία από στρατιώτες που βρίσκονται σε αποστολές. Επίσης, τέσσερις ενήλικες έχουν σκοτωθεί σε σχολεία το 2018 και 29 μέλη του στρατού κατά τη διάρκεια εκπαιδεύσεων.

Το υπουργείο Άμυνας δεν είχε δημοσιεύσει, ωστόσο, πλήρη έκθεση με τα νεκρά μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων αφού οι 13 θάνατοι αναφέρονταν μόνο σε όπλα. Από έρευνα του Ζάκαρι Όστιν στα στρατιωτικά αρχεία και σε περιστατικά που συσχετίζονται με ατυχήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις (πτώσεις ελικοπτέρων κτλπ) διαπιστώθηκε πως στο σύνολο τους οι θάνατοι στις Ένοπλες Δυνάμεις ανέρχονται στους 42 για το 2018. Από αυτούς, οι 20 οφείλονται σε πτώσεις εναέριων μέσων και μόλις οι 13 σε πυροβολισμούς που στα σχολεία έχουν σκοτώσει 29 παιδιά.

Επί της ουσίας, στις ΗΠΑ τα όπλα είναι πιο επικίνδυνα στον έξω κόσμο και όχι στο στρατό, που υποτίθεται ότι τα μέλη του έχουν την πιο άμεση σχέση μαζί τους. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στις περισσότερες χώρες του κόσμου και όχι στο «βασίλειο» της NRA.
 

paidi.jpg

paidi.jpg, by mpeka

Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους από τους μαθητές. Στις ΗΠΑ υπάρχουν 50 εκατομμύρια μαθητές σε δημόσια σχολεία και στο στρατό 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι. Στατιστικά, ένα μέλος του στρατού που περνά τις διαδικασίες εκπαίδευσης έχει 50 παραπάνω πιθανότητες να σκοτωθεί από έναν μαθητή. Δυστυχώς, στις ΗΠΑ οι στατιστικές διαψεύδονται αφού αποδείχτηκε ότι το 2018 τα όπλα σκότωσαν περισσότερους μαθητές από στρατιώτες.

Το κύμα οργής των μαθητών στις ΗΠΑ δεν είναι πλέον τυχαίο αφού μέχρι τον Μάιο του 2018, έχουν σημειωθεί στα σχολεία περισσότεροι θάνατοι από το 2000. Μάλιστα ο Μάιος, είναι ο δεύτερος φονικότερος για τους μαθητές στην ιστορία, από τις 18 Μαΐου του 2005.

Ενδεικτικές για την νοοτροπία των Αμερικανών στο θέμα της οπλοκατοχής, είναι οι παρακάτω στατιστικές που αφορούν παιδιά που ζουν στη χώρα, δηλαδή την ομάδα του πληθυσμού που θεωρείται ευάλωτη και προστατεύεται από τους ενήλικες:

Περίπου 20 παιδιά στις ΗΠΑ πυροβολούνται κατά μέσο όρο κάθε μέρα (τα τρία σκοτώνονται)
Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων παιδιών από όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα του δυτικού κόσμου

Μία στις τρεις οικογένειες που έχουν όπλο στο σπίτι, διαθέτουν και εφεδρικό το οποίο είναι γεμάτο.
Το 40% των γονιών που έχουν όπλα πιστεύουν λανθασμένα πως τα παιδιά τους δεν γνωρίζουν που τα έχουν κρυμμένα

Τα παιδιά αντιμετωπίζουν τα όπλα σαν «παιχνίδια» και τα επεξεργάζονται

Μόλις 14 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νόμο που επιτρέπει μόνο σε ενήλικες να αγοράζουν όπλα

Κάθε μέρα, ένα παιδί αυτοκτονεί με όπλο

Κάθε μέρα, ένα παιδί τραυματίζεται ή τραυματίζει καταλάθος με όπλο
Σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με όπλα, τα παιδιά που τραυματίζονται είναι περισσότερα από τους ενήλικες

Τα έγχρωμα αγόρια θεωρείται στατιστικά πιο πιθανό να σκοτωθούν από σφαίρα

Το 5% των μαθητών Λυκείου έχουν μαζί τους όπλο, στις εξόδους τους

Πάνω από 135.000 παιδιά έχουν γίνει αυτόπτες μάρτυρες σε περιστατικό ένοπλης βίας σε σχολεία
Τα ιατρικά έξοδα για παιδιατρικούς τραυματισμούς που σχετίζονται με όπλα ανέρχονται σε 333.000 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο

Με όχημα τον φόβο και την προστασία που παρέχεται από το Σύνταγμα, η ΝRA, το λόμπι των όπλων, διαφημίζεται παντού και έχει καταφέρει να διεισδύσει στο μικρότερο συνοικιακό σούπερ μάρκετ, πουλώντας όπλα με την ίδια ευκολία που αγοράζει ένα παιδί καραμέλες και με μεγαλύτερη δυσκολία απ’ ότι αγοράζει ένας έφηβος μπύρες.

Δεν είναι τυχαία η προστασία που παρέχεται στο λόμπι των όπλων αφού πίσω από τους θανάτους κρύβεται ένα κέρδος της τάξεως άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, ενός ποσού διόλου ευκαταφρόνητου για την οικονομία των ΗΠΑ.  Η απόλυτη ελευθερία του «κυβερνήτη» των ΗΠΑ με το όνομα NRA, έδωσε τη δυνατότητα στους ιθύνοντες να διεισδύσουν στα ανώτατα πολιτικά κλιμάκια, δίνοντας πολλά χρήματα σε προεκλογικές εκστρατείες (Ντόναλντ Τραμπ), καταφέρνοντας την εκλογή, με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονται σε πολιτικές θέσεις να «χρωστούν» στο λόμπι και να το προστατεύουν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος… των θυμάτων.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis