Τρίτη 23 ΟΚΤ 2018 13:22
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

"Η χολέρα στην Υεμένη θα χειροτερεύσει αν δεν άρει τον αποκλεισμό η Σαουδική Αραβία"

"Η χολέρα στην Υεμένη θα χειροτερεύσει αν δεν άρει τον αποκλεισμό η Σαουδική Αραβία"

Υεμενη Χολέρα

Ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Υεμένη ζήτησε σήμερα από τον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό να ανοίξει όλα τα λιμάνια της χώρας, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να αντιστραφούν οι πρόοδοι που έχουν σημειωθεί στη μάχη κατά της χολέρας και του λιμού, με 7 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν ήδη «σε συνθήκες που μοιάζουν με αυτές του λιμού».

Ο Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ δήλωσε ότι στη βόρεια Υεμένη υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου ντίζελ για 20 ημέρες, το οποίο είναι απαραίτητο για την άντληση νερού και την καταπολέμηση της επιδημίας χολέρας.

Επίσης τα αποθέματα βενζίνης αρκούν για 10 ημέρες, ενώ δεν υπάρχει προοπτική για άμεσο ανεφοδιασμό. 
Στο μεταξύ η εθνική αεροπορική εταιρεία της Υεμένης ανακοίνωσε σήμερα ότι μια εμπορική πτήση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Άντεν, αφού έλαβε τη σχετική άδεια.

Αξιωματούχος της Yemenia airlines δήλωσε ότι ένα αεροπλάνο απογειώθηκε από το Κάιρο και προσγειώθηκε στο Άντεν σήμερα, προτού επιστρέψει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία.

Ο υπουργός Μεταφορών της Υεμένης Μούραντ αλ Χαλίμι είχε δηλώσει ότι οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια του Άντεν και της Σειγούν, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, θα ξεκινούσαν την Κυριακή.

Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός που δρα στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι και υπέρ της κυβέρνησης Χάντι έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα χερσαία περάσματα προς τη χώρα σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η παροχή όπλων στους αντάρτες από το Ιράν.

Διαβάστε επίσης. . .

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι σχεδιάσθηκε ημέρες πριν την 2α Οκτωβρίου, οπότε ο δημοσιογράφος εξαφανίσθηκε μετά την είσοδό...
Το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της...
H τουρκική κυβέρνηση δεν είχε προβεί σε κανένα επίσημο σχόλιο περί της προαναγγελίας του Νίκου Κοτζιά επέκτασης της...