Κυριακή 17 ΦΕΒ 2019 07:37
 • Ηρακλειο
  10°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  10°C
 • Λασιθι
  10°C
Ekriti.gr Logo

Έιμι Κλόμπουτσαρ, η έκτη γυναίκα Δημοκρατικός που θέλει να τα βάλει με τον Τραμπ το 2020

Έιμι Κλόμπουτσαρ, η έκτη γυναίκα Δημοκρατικός που θέλει να τα βάλει με τον Τραμπ το 2020

eimi-klompoutsar.jpg

Μία ακόμη γυναίκα, η πολλοστή στην πρωτοφανή μεγάλη λίστα γυναικών Δημοκρατικών, υποψήφιων για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή της να σταθεί απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Πρώτη γυναίκα γερουσιαστής από τη Μινεσότα, η Έιμι Κλόμπουτσαρ ανέβηκε στο βήμα εν μέσω πυκνής χιονόπτωσης χθες το απόγευμα και ζήτησε την ψήφο όλων των πολιτών που θέλουν να αναγνωριστεί η δουλειά τους.
Πρώην εισαγγελέας, η Κλόμπουτσαρ κέρδισε τις εντυπώσεις για την αντιμετώπισή της απέναντι στον Μπρετ Κάβανο, τον εκλεκτό του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, ο οποίος ωστόσο ορίστηκε έπειτα από μία θυελλώδη ακρόαση στη Γερουσία εξαιτίας των καταγγελιών του εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.
Η 58χρονη, μετριοπαθής σε γενικές γραμμές, Κλόμπουτσαρ είναι η έκτη γυναίκα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών που ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για το 2020. «Έως το 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην είναι καν πρόεδρος. Για την ακρίβεια, μπορεί να μην είναι καν ελεύθερος», δήλωσε στην πρώτη της ομιλία ενώπιον του πλήθους στη Μινεσότα, όπου γενικώς την αγαπούν, διότι θεωρείται ευχάριστη και έξυπνη.
Σε αντίθεση με άλλους Δημοκρατικούς γερουσιαστές, η Κλόμπουτσαρ διατηρεί χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την «Guardian». «Δεν έχω κάποια πολιτική μηχανή. Δεν προέρχομαι από το χρήμα. Έχω όμως σθένος», τόνισε χθες δίνοντας το πολιτικό της στίγμα.
Αφότου εργάστηκε επί χρόνια σε ιδιωτική δικηγορική εταιρεία, η Κλόμπουτσαρ διορίστηκε επικεφαλής εισαγγελέας στη Μινεσότα, το 1998. Οκτώ χρόνια αργότερα εκλέχτηκε στη Γερουσία για να εκπροσωπήσει τη συγκεκριμένη πολιτεία.

Διαβάστε επίσης. . .

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, που πέταγαν εναντίον των μελών...
Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν...
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ελπίζει ότι η επικείμενη ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ θα αποτελέσει μέρος μιας...