Παρασκευή 19 ΑΠΡ 2019 01:29
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Αρχίζει η επιχείρηση μετονομασίας της ΠΓΔΜ - Αλλάζουν 1000 πινακίδες

Αρχίζει η επιχείρηση μετονομασίας της ΠΓΔΜ - Αλλάζουν 1000 πινακίδες

ΠΓΔΜ

Μέσα στην εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη μετονομασία των Σκοπίων, με τις πρώτες πινακίδες να τοποθετούνται στις συνοριακές διαβάσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ''ΕΘΝΟΣ'', αυτό κατ' εφαρμογή του νέου νόμου για τις γλώσσες, θα αναγράφεται επίσης και στα αλβανικά και τα αγγλικά.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Ντράγκι Ράσκοφσκι, που συντονίζει το έργο της μετονομασίας, το οποίο έχει αναλάβει διυπουργική επιτροπή, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την προμήθεια περίπου 1.000 πινακίδων σε διάφορα μεγέθη. 

Μετά την ψήφιση από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την εκπλήρωση των απαιτήσεων για την έναρξη ισχύος της τελικής συμφωνίας και των συνταγματικών τροποποιήσεων, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας αναμένεται να δημοσιεύσει -ίσως και αύριο- στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την ημερομηνία έναρξης ισχύος των συνταγματικών τροποποιήσεων.

Για την Τρίτη, ωστόσο, έχει ακόμα προγραμματιστεί να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο ο σχεδιασμός της μετονομασίας ώστε να λάβει επίσημη μορφή, όπως είπε ο Ντ. Ράσκοφσκι.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε επίσης. . .

Ο συμπρόεδρος της γερμανικής aριστεράς (Die Linke), θεωρεί την Γερμανία υπεύθυνη για «τα εγκλήματα που διέπραξε η Βέρμαχτ »...
Οι περίπου 200.000 μέλισσες στις κυψέλες της Παναγίας των Παρισίων επιβίωσαν από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τη στέγη του...
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ , κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στην πόλη Γευγελή με την εκεί επιχειρηματική...