Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη στα εργασιακά από τη Γερμανίδα υπουργό Εργασίας

Image
εργασιακα
 clock 18:42 | 10/01/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Υπέρ της επαναφοράς του δικαίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αναγνώρισης του θεσμικού ρόλου των κοινωνικών εταίρων, τάχθηκε η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας, Αντρέα Νάλες, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με την Ελληνίδα ομόλογο της, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κ. Νάλες εξέφρασε την υποστήριξη της στην πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, για διαμόρφωση των μισθών μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων.

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και της υπερίσχυσης τους έναντι των επιχειρησιακών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η κ. Νάλες εξέφρασε την άποψη ότι οι κλαδικές συμβάσεις πρέπει να υπερισχύουν των επιχειρησιακών, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Aπό την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα κομβικού χαρακτήρα ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας, στην Ελλάδα.
Τόνισε επίσης, ότι αποτελεί τροχοπέδη, για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), παρά το γεγονός πως υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται:
Το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO)
Κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ
Πηγή: naftemporiki.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis