Δευτέρα 25 ΙΟΥ 2018 06:40
 • Ηρακλειο
  23°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Σταθάκης: Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα

Σταθάκης: Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα

ΔΕΗ

Όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα θα ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο με έκπτωση 35% ενώ όσοι παίρνουν εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης θα έχουν έκπτωση 70%. Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης τονίζοντας ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις από τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Η ΚΥΑ που δημοσιεύεται σήμερα θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου από όλους τους δικαιούχους και εκείνους δηλαδή που είναι ήδη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα κατατίθενται στην πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος.
Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι επανασυνδέσεις ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά. Χθες κλείδωσε η χρηματοδότηση των επανασυνδέσεων οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών, τα οποία έχουν αποκοπεί από το ηλεκτρικό δίκτυο λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργού για τη μεταφορά 10 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που θα χρησιμοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ γι’ αυτό τον σκοπό.

Διαβάστε επίσης. . .

Αντίστροφη μέτρηση για την δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού καθώς πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων, την...
Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του πανελλαδικού προγράμματος (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) του Ιουνίου 2018.
Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί ένα νέο περιστατικό ασέλγειας ηλικιωμένου εις βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών που είδε το φως...