Τετάρτη 21 ΜΑΡ 2018 04:52
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Σταθάκης: Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα

Σταθάκης: Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα

ΔΕΗ

Όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα θα ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο με έκπτωση 35% ενώ όσοι παίρνουν εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης θα έχουν έκπτωση 70%. Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης τονίζοντας ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις από τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Η ΚΥΑ που δημοσιεύεται σήμερα θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου από όλους τους δικαιούχους και εκείνους δηλαδή που είναι ήδη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα κατατίθενται στην πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος.
Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι επανασυνδέσεις ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά. Χθες κλείδωσε η χρηματοδότηση των επανασυνδέσεων οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών, τα οποία έχουν αποκοπεί από το ηλεκτρικό δίκτυο λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργού για τη μεταφορά 10 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που θα χρησιμοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ γι’ αυτό τον σκοπό.

Διαβάστε επίσης. . .

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 24χρονο.
Ένας 84χρονος άντρας και η νύφη του, ηλικίας 65 ετών...
Μειωμένη κατά 0,51% ήταν η εγγεγραμμένη ανεργία το Φεβρουάριο του 2018 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018 σύμφωνα με...