Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 15:24
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  17°C
 • Ρεθυμνο
  16°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Νέες κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία: "Θα μετρηθούμε με την Ιστορία"

Νέες κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία: "Θα μετρηθούμε με την Ιστορία"

μακεδονία σύνταγμα

Προσκλητήριο σε πανεθνική διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών απευθύνει ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Δρ. Ιωάννης Αθανασιάδης, τονίζοντας ότι από αυτήν την υπόθεση κρίνεται «η εθνική υπόσταση» της χώρας και «τα νέα σύνορα που πάνε να δημιουργήσουν σε Ευρώπη και Βαλκάνια».
Παράλληλα, ο ίδιος προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως «το δικό μας δημοψήφισμα θα το κάνουμε έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο και θα μετρηθούμε ο καθένας με τις ευθύνες του και με την ιστορία», ενώ κάνει λόγο για «εθνική προδοσία».
«Βρισκόμαστε λίγο πριν έρθει η Συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο» εκτιμά ο κ. Αθανασιάδης, μιλώντας στο Sputnik και υπογραμμίζει πως όταν το κείμενο έρθει πλέον στην Ελλάδα, «όλοι οι Έλληνες οφείλουν να είναι στον δρόμο, όλοι οι Έλληνες οφείλουν να είναι έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα, να διαδηλώνουν ειρηνικά, με νόμιμο τρόπο, εναντίον αυτής της προσπάθειας».
Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνει πως «το κείμενο (σ.σ. της Συμφωνίας των Πρεσπών) είναι η αρχή του διαμερισμού της Μακεδονίας σε γεωγραφικό επίπεδο και η αρχή μεγάλων δεινών για την Ελλάδα».
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας απευθύνει και πάλι πανεθνικό προσκλητήριο προκειμένου, όπως λέει, να μετρηθεί ο καθένας με τις «ευθύνες και με την ιστορία», ενώ εκτιμά ότι ο λαός θα βρίσκεται «όσο χρειαστεί έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο για να διατρανώσει με νόμιμο τρόπο» τη διαφωνία του.
Μιλώντας στο ίδιο μέσο για το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων, ο κ. Αθανασιάδης σημειώνει πως προσεχώς αναμένονται ανακοινώσεις, προσδιορίζοντας πάντως την έναρξη των κινητοποιήσεων για την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου.
«Αυτή η υπόθεση δε θα περάσει. Στα Σκόπια έγιναν πολλές έκνομες και παράνομες πράξεις, μοιράστηκε πολύ χρήμα, εδώ έχω την ελπίδα ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα φρενάρουν αυτή την υπόθεση, γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά εθνικής προδοσίας» συμπληρώνει ο ίδιος στις δηλώσεις του στο Sputnik.

Διαβάστε επίσης. . .

Αντίστροφη μέτρηση και για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)στους δικαιούχους του προγράμματος. Η...
Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος άνδρας στη Θεσσαλονίκη. Ο Apostol Handziev είχε χαθεί το πρωινό της 5ης Μαρτίου από τη...
Για να ξετυλίξουμε το νήμα της ιστορίας με την εικόνα της Παναγίας που δακρύζε ι, θα πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Ένα...