Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μανχάταν γέμισε Ελληνες! Η παρέλαση των τσολιάδων στη Νέα Υόρκη

Image
parelasi-eyzones.jpg
 clock 10:06 | 15/04/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης έδωσε για μια ακόμη χρονιά δυναμικό «παρών» και η φημισμένη 5η Λεωφόρος βάφτηκε «γαλανόλευκη».
Παρά τις δυσμενείς προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες, αλλά και το γεγονός ότι η κίτρινη γραμμή της «ελληνικής» Αστόριας δεν λειτουργούσε πλήρως, οι ομογενείς έφτασαν με κάθε τρόπο στο Μανχάταν και παρέλασαν για την 198η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

.

Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς κέρδισε και πάλι το θερμό χειροκρότημα, εντυπωσιάζοντας με το αγέρωχο βήμα και την επιβλητική παρουσία, καθ’ όλη την διάρκεια της παρέλασης.
 

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε και η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος της Κέρκυρας, που πλημμύρισε την 5η Λεωφόρο με την μοναδική μουσική της.

.

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζορτζ Μάρκους, ήταν ο Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την τιμή που του αποδόθηκε, στη μεγαλύτερη και πιο εμβληματική εκδήλωση του Απόδημου Ελληνισμού.
«Είμαι Ελληνοαμερικανός γεννημένος στην Ελλάδα, αφού έχω γεννηθεί στην Εύβοια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι Τελετάρχης στην παρέλαση. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, κρατάμε τις κοινότητές μας ενωμένες», δήλωσε ο κ. Μάρκους.

.

Στην 5η Λεωφόρο παρέλασαν ακόμη ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, η πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής μειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σάμερ, η Ομοσπονδιακή βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι, ο Επίτροπος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτιος Φωτίου, η ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, ο πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, ο πολιτειακός βουλευτής Ανδρέας Γουνάρδης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Πέτρος Γαλάτουλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κ.ά.
.

Πρωινό στο «Αύρα»
Μια ώρα πριν από την παρέλαση, πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο πρωινό στο ομογενειακής ιδιοκτησίας εστιατόριο «Αύρα», στο Μανχάταν.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες, αλλά και παραδοσιακούς χορούς, παρουσία αντιπροσώπων των διοργανωτών, επισήμων αλλά και προσκεκλημένων από την Ελλάδα.
«Βρισκόμαστε εδώ γιατί νοιώθουμε ότι μαζί με τους ομογενείς ενώνουμε την Ελλάδα. Αλλωστε, αυτή τη στιγμή είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά το μήνυμα της 25ης Μαρτίου , δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος.
.
«Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω ότι το όλο κλίμα και η συμμετοχή του κόσμου δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που έφυγαν από την πατρίδα, κουβαλάνε την Ελλάδα μέσα τους», είπε ο κ. Νικολούζος.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΕΜΚΑ, Λου Κάτσος, που υπενθύμισε την ρήση του Ρήγα Φεραίου «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

ekirikas.com

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis