Παρασκευή 20 ΙΟΥ 2018 17:02
 • Ηρακλειο
  29°C
 • Χανια
  32°C
 • Ρεθυμνο
  30°C
 • Λασιθι
  29°C
Ekriti.gr Logo

ΚΕΔΕ προς Φωτίου: Ουτε ένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

ΚΕΔΕ προς Φωτίου: Ουτε ένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

Παιδικος Σταθμος

Αποκλεισμό του ενός τρίτου των δήμων της χώρας αλλά και της ιδίας που είναι το θεσμικό όργανο της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, καταγγέλλει η ΚΕΔΕ, από τη σύσκεψη που συγκαλεί αύριο Πέμπτη, η Θεανώ Φωτίου.

Στη σύσκεψη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα επιδότησης από εθνικούς πόρους, της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  χαρακτηρίζει «βεβιασμένη» την απόφαση αυτή της υπουργού και διερωτάται ποιοι επεξεργάστηκαν τα σχετικά στοιχεία «και πως κατέληξαν στις προτάσεις που υποτίθεται ότι θα παρουσιάσουν;».
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ «ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι τα στοιχεία μιας χρονιάς, αυτής που πέρασε, αλλά να "βλέπει" δεκαετίες μπροστά».
Γι αυτό καλεί την υπουργό να αναθεωρήσει τη στάση της και «να προχωρήσει μαζί με την Κ.Ε.Δ.Ε. και όλους τους Δήμους στην εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδίου που να αφορά όλους τους Δήμους, χωρίς εξαιρέσεις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Με στόχο την αύξηση του αριθμού και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, ώστε να μην μείνει μελλοντικά ούτε ένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών».

 

Διαβάστε επίσης. . .

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του 13χρονου Θανάση Σ., ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 23 Μαρτίου 2018 από το Περιστέρι . Ο...
Η δολοφονία της 88χρονης συγκλονίζει την Πάτρα, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση και την...
Οι έφηβοι προτιμούν τις ρομαντικές σχέσεις μέσω του Διαδικτύου από το να κάνουν σεξ. Επιπλέον, αφιερώνουν περισσότερο χρόνο...