Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα καταβληθεί

Image
επιδομα θερμανσης
 clock 15:33 | 18/12/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση υπουργείου Οικονομικών για τη διάθεση του φετινού επιδόματος θέρμανσης, στην οποία θα υπάρχουν δύο ουσιαστικές αλλαγές.

Το ποσό της επιδότησης ανά λίτρο θα είναι αυξημένο κατά περίπου 30% σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται να διαμορφωθεί στα 15 με 16 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, από 12,5 λεπτά του ευρώ που ήταν πέρυσι.

Ο κατάλογος των δήμων που θα χαρακτηριστούν ως «ορεινοί» αναμένεται να είναι αισθητά διευρυμένος, με αποτέλεσμα να δικαιούνται υψηλότερης επιδότησης σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα της φετινής περιόδου αναμένεται να ανοίξει πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η καταβολή του νέου επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019.

Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνεται επίσης και η διανομή συμπληρωματικού επιδόματος θέρμανσης στους περυσινούς δικαιούχους, οι οποίοι κατοικούν στους νομούς της Α’ ζώνης αλλά και στις ορεινές περιοχές της Β’ ζώνης.

Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης καθώς και την διανομή συμπληρωματικού επιδόματος θέρμανσης για την περυσινή χρονιά ανακοίνωσε η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ.

Το ποσό του συμπληρωματικού επιδόματος θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από την πλευρά των δικαιούχων.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis