Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις της ''Παναγίας των Παρισίων'' του Ουγκώ μετά την πυρκαγιά

Image
ougo.jpg
 clock 06:50 | 17/04/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις του κλασικού αριστουργήματος του Βίκτωρος Ουγκώ "Η Παναγία των Παρισίων" μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Καθεδρικό Ναό. Το επικό ρομαντικό μυθιστόρημα ανέβηκε στην πρώτη θέση στη λίστα των ευπώλητων της Amazon.

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία της όμορφης Εσμεράλντα και του κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και μετά την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, όταν το κλασικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Το Παρίσι είναι μια γιορτή" είχε βρεθεί στην κορυφή των bestseller στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Την Τρίτη πάντως, στην τρίτη θέση των bestseller της Amazon ήταν έκδοση της "Παναγίας των Παρισίων" που κυκλοφόρησε το 2012, ενώ στην όγδοη θέση ήταν μια άλλη έκδοση. Παράλληλα αυξήθηκε η ζήτηση σε οδηγούς του Παρισίων.

Υπενθυμίζεται πως στο αριστούργημα του Γάλλου μυθιστοριογράφου, περιγράφεται μία σκηνή όπου η Παναγία των Παρισίων τυλίγεται στις φλόγες, με κάποιους να μιλάνε για προφητική περιγραφή: «Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο πιο ψηλό μέρος της εκκλησίας.

Αυτό που έβλεπαν ήταν κάτι συγκλονιστικό. Μια μεγάλη φλόγα υψωνόταν ανάμεσα στους δυο πύργους με ανεμοστρόβιλους και σπινθήρες, μια τεράστια και ανεξέλεγκτη φλόγα η οποία πότε φαινόταν και πότε χανόταν από τον πυκνό καπνό». Το βιβλίο εκδόθηκε το 1831.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis