Το όνομά του είναι «Cloud Bread» ή αλλιώς ψωμί – συννεφάκι, παίρνοντας την ονομασία του από την αφράτη ζύμη του. Τελευταία έχει αναδειχθεί σε ένα μεγάλο social media trend στο φαγητό και όχι άδικα, αφού πρόκειται για ψωμί χωρίς… αλεύρι, υδατάνθρακες ή γλουτένη. Aν ακολουθείς και εσύ μια υγιεινή διατροφική καθημερινότητα, αναμφίβολα, είναι από τις συνταγές που θα πρέπει να δοκιμάσεις!
Πώς θα φτιάξεις και εσύ το υγιεινό αυτό ψωμάκι;
Η συνταγή είναι πανεύκολη και περιλαμβάνει μόνο 4 υλικά, που θα βρεις παρακάτω!
Υλικά:
- 3 αυγά
- 3 κουταλιές τυρί κότατζ ή τυρί κρέμα
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού κρεμόριο (κρέμα ταρτάρ)
- Μέλι
Εκτέλεση:
- Χώρισε το ασπράδι από τον κρόκο.
- Ανακάτεψε τους κρόκους με το τυρί μέχρι τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε το κρεμόριο με τα ασπράδια στο μίξερ.
- Ένωσε τα δύο μείγματα, ρίχνοντας το πρώτο μέσα στο δεύτερο, χωρίς να ανακατέψεις.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι, μοίρασε το μείγμα περίπου σε ίσες δόσεις.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, περίπου για 30 λεπτά.