Τετάρτη 20 ΙΟΥ 2018 10:13
 • Ηρακλειο
  25°C
 • Χανια
  23°C
 • Ρεθυμνο
  24°C
 • Λασιθι
  25°C
Ekriti.gr Logo

5 ασκήσεις για να ΄΄χτυπήσετε΄΄ την κυτταρίτιδα από την Μιράντα Ζαμπετάκη

5 ασκήσεις για να ΄΄χτυπήσετε΄΄ την κυτταρίτιδα από την Μιράντα Ζαμπετάκη

best-exercises_for_cellulite.jpg

Η κυτταρίτιδα δεν είναι παρά λίπος που "πακετάρετε" σε σφαίρες, σβόλους, αντί στρωμάτων. Διάφοροι παράγοντες-γενετική, ορμόνες, κακή κυκλοφορία, δημιουργούν κυτταρίτιδα η οποία τείνει να συσσωρεύεται κυρίως στα άκρα και γύρω από τους γλουτούς.

Που βοηθάει η άσκηση;
Δυναμώνοντας τους μύες γύρω από την "προβληματική" περιοχή, καταφέρνουμε "κάψιμο" λίπους και ανακατανομή αυτού που απομένει σε ομαλότερα στρώματα.

Το παρακάτω πρόγραμμα γυμναστικής είναι ένα αερόβιο πρόγραμμα μέτριας έντασης το οποίο στοχεύει στο κάτω μέρος του σώματος, με πολλές επαναλήψεις και χρήση αλτήρων.

 •  1

Σταθείτε με τα πόδια ενωμένα, κρατώντας έναν αλτήρα κάθετα από το ένα άκρο και με τα δύο χέρια στο ύψος του στήθους, τους αγκώνες λυγισμένους από τις πλευρές. Κρατώντας το αριστερό πόδι τεντωμένο πέφτω στο πλάι, δεξιά, λυγίζοντας το δεξί, κάθομαι στους γλουτούς. Επιστρέφω στο κέντρο και σε όρθια θέση και επαναλαμβάνω στα αριστερά .
Κάνετε 20 επαναλήψεις
2 σετ

askiseis_kyttaritidas.jpg

askiseis_kyttaritidas.jpg, by thalia

 •  2

Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, κρατώντας ένα αλτήρα σε κάθε χέρι, με τα χέρια στο πλάι. Κρατώντας τους γοφούς και τους ώμους τετραγωνισμένα, φέρνω το αριστερό πόδι πίσω και το δεξί πόδι μπροστά και στην διαγώνιο, λυγίζοντας τα γόνατα σε γωνία 90 μοιρών [φαίνεται]. Πιέστε το αριστερό πόδι να επιστρέψει για να ξεκινήσει από την άλλη πλευρά .
20 επαναλήψεις
2 σετ

askiseis_kyttaritidas1.jpg

askiseis_kyttaritidas1.jpg, by thalia

 •  3

Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά και τα δάχτυλα προς τα έξω, κρατώντας ένα αλτήρα κάθετα από το ένα άκρο και με τα δύο χέρια στο ύψος του στήθους, τους αγκώνες λυγισμένους από τις πλευρές, για να ξεκινήσετε. κάντε βαθύ κάθισμα ωθώντας τα γόνατα προς τα έξω.
20 επαναλήψεις
2 σετ.

askiseis_kyttaritidas2.jpg

askiseis_kyttaritidas2.jpg, by thalia

 •  4

Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια επίπεδα, κρατώντας έναν αλτήρα οριζόντια πάνω στους γοφούς και με τα δύο χέρια για να ξεκινήσετε. Σηκώστε τους γοφούς, τα γόνατα πιέζουν προς τα μέσα, και κρατήστε για 3 δευτερόλεπτα [φαίνεται]. Κατεβείτε αργά στο πάτωμα και επαναλάβετε.
20 επαναλήψεις
2 σετ

askiseis_kyttaritidas3.jpg

askiseis_kyttaritidas3.jpg, by thalia

 •  5

Ξαπλώστε στο πάτωμα στην αριστερή σας πλευρά, στηρίξτε το κεφάλι σας στο αριστερό χέρι, τα πόδια στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και ένα βαράκι ακουμπά πάνω από το δεξί γόνατο, το δεξί χέρι ακουμπά χαλαρά το βαράκι. Σηκώστε το δεξί πόδι και κρατήστε ψηλά για 3 δευτερόλεπτα. Επιστρέψετε στην αρχική θέση και επαναλάβετε.
20 επαναλήψεις
2 σετ.

askiseis_kyttaritidas4.jpg

askiseis_kyttaritidas4.jpg, by thalia

Επαναλάβετε τον κύκλο από 3 έως 5 φορές.

 

miranta_zambetaki.jpg

miranta_zambetaki.jpg, by thalia

Ζαμπετάκη Μιράντα-Ερασμία
 Pilates instructor & Personal Trainer certified by STOTT Pilates
 tel: +306951949175
 email: pilates4all@yahoo.com
fb  linkedin : zampetaki miranda

 

Διαβάστε επίσης. . .

Η λατινική του ονομασία, Salvia, σημαίνει υγιής. Οι αρχαίοι Έλληνες το έλεγαν «σφάκο» (σπασμό), επειδή γνώριζαν τις...
θα σ' το πω απλά και ανθρώπινα, στο δικό μου πνευματικό επίπεδο που είναι χαμηλό και γήινο, γιατί κουράστηκα από τις υψηλές...
Θα σας αποκαλύψουμε ένα μυστικό, που πρέπει να το τηρείται σε οποιαδήποτε άσκηση έχει να κάνει με την εκγύμναση των γλουτών...