Πέμπτη 16 ΑΥΓ 2018 05:26
 • Ηρακλειο
  25°C
 • Χανια
  23°C
 • Ρεθυμνο
  24°C
 • Λασιθι
  25°C
Ekriti.gr Logo

Πέρασαν ηθοποιούς για... μετανάστες και πήγαν να τους συλλάβουν στην Ιεράπετρα

Πέρασαν ηθοποιούς για... μετανάστες και πήγαν να τους συλλάβουν στην Ιεράπετρα

kriti-1-768x510.jpg

Η Ελένη Βλάσση γυρίζει το νέο ντοκιμαντέρ, «Γη της πονεμένης Παναγιάς» στην Κρήτη, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ξεριζωμό και στις μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Όπως δήλωσε η σκηνοθέτιδα στην εφημερίδα Espresso, κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, πέρασαν τους ηθοποιούς για μετανάστες και πήγαν να τους συλλάβουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι ηθοποιοί  ήταν κατάλληλα ντυμένοι και έπρεπε να αποβιβαστούν σε θαλάσσια περιοχή κάτω από τα Γουρνιά, στην Παχειά Άμμο Ιεράπετρας.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας βλέποντας μια βάρκα να προσπαθεί να προσεγγίσει τον παλιό μόλο, θεώρησαν ότι μέσα ήταν παράνομοι μετανάστες που ήθελαν να βγουν στην ξηρά και κάλεσαν την αστυνομία.

«Πήγαμε να κάνουμε το γύρισμα στην περιοχή όπου έγινε η απόβαση των Μικρασιατών, στα Γουρνιά. Ημασταν ντυμένοι με τις τότε φορεσιές των προσφύγων. Ξεκινήσαμε με τα πλάνα της αποβίβασης και πηγαίναμε με τη βάρκα μερικά μίλια μέσα και μερικά έξω, τουλάχιστον δέκα φορές. Υπήρχαν κάμερες και drones και τεχνικοί στο σημείο» τόνισε η δημιουργός.

Στη συνέχεια είπε πως στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί με άγριες διαθέσεις και όταν εκείνη τους ρώτησε αν είδαν τις κάμερες, τα drones και το συνεργείο, και εκείνοι απάντησαν αρνητικά. 

"Κάποιοι προφανώς νόμισαν ότι είμαστε μετανάστες, αλλά κάποιοι άλλοι ίσως το έκαναν επίτηδες. Ολοι στην Ιεράπετρα με αγαπούν πολύ! Δεν ήταν προσωπικό. Ούτε πάει το μυαλό μου κάπου συγκεκριμένα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης. . .

H Hope Howard υπηρέτησε στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν σαν μηχανικός αεροσκαφών. Πλέον η καλλονή ασχολείται...
H Beyonce είναι γνωστή για τις θανατηφόρες καμπύλες της αλλά και το απίστευτο κορμί της, το μυστικό της σταρ κρύβεται στο...
Η Μάγκυ Ταμπακάκη κάνει διακοπές με τον σύζυγό της και το παιδί της στην όμορφη Σύρο. Η σεφ ανέβασε μία φωτογραφία στο...