Πέμπτη 21 ΜΑΡ 2019 05:39
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Ο μαγικός κόσμος μιας νιφάδας χιονιού (βίντεο - φωτογραφίες)

Ο μαγικός κόσμος μιας νιφάδας χιονιού (βίντεο - φωτογραφίες)

νιφάδα χιονιού

Καμία νιφάδα χιονιού δεν είναι ίδια με μια άλλη, και αυτό είναι που την κάνει μοναδική! Μια νιφάδα χιονιού είναι είτε ένας ενιαίος κρύσταλλος πάγου ή μια συνάθροιση κρυστάλλων πάγου που πέφτει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης.
 

νιφάδα χιονιού, by renas

Tα σταγονίδια από τα οποία αποτελούνται οι κρύσταλλοι, μεγαλώνουν συνέχεια με εναπόθεση  μορίων νερού,  που υπάρχουν στον αέρα, επάνω στην επιφάνεια του κρυστάλλου όπου συλλέγονται. Η δημιουργία συμμετρικών σχημάτων και συγκεκριμένα, η εξάπλευρη συμμετρία των χιονονιφάδων οφείλεται στο ότι και η κρυσταλλική δομή του πάγου είναι εξάγωνη. 
 

νιφάδα χιονιού, by renas

Οι κρύσταλλοι χιονιού με την εξάγωνη συμμετρία προκάλεσαν όχι μόνο το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών και των επιστημόνων ανά τους αιώνες, αλλά και των απλών ανθρώπων. Έτσι ένας αγρότης στην Αμερική όταν με το μικροσκόπιο του και την φωτογραφική του μηχανή το 1925 απαθανάτισε τις εικόνες της απίστευτης κανονικότητας , συμμετρίας και καλαισθησίας της νιφάδας του χιονιού, είπε.

νιφάδα χιονιού, by renas

Παρατηρώντας μια νιφάδα χιονιού  στο μικροσκόπιο παρατήρησα ότι είναι ένα θαύμα ομορφιάς και είναι κρίμα να μην μπορεί να ειδωθεί από όλους. Είναι ένα σχεδιαστικό αριστούργημα και κανένα δεν επαναλαμβάνεται παρά εμφανίζεται μόνο μια φορά. Τέτοια ομορφιά τι κρίμα να λιώνει και να χάνεται»
 

snowflake5.jpg, by renas

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο του σκηνοθέτη Slava Ivanov που παρουσιάζει τον σχηματισμό μιας νιφάδας χιονιού, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες της εύθραυστης αυτής θαυματουργής εξαγωνικής μορφής. Ο δημιουργός του βίντεο δηλώνει πως τραβήχτηκε μετά από πολύ κόπο και υπομονή στο σπίτι του στην Αγία Πετρούπολη με τη βοήθεια ενός μικροσκοπίου.

Διαβάστε επίσης. . .

Το βραβείο Abel των Μαθηματικών δόθηκε για πρώτη φορά σήμερα σε μια γυναίκα, στην Αμερικανίδα Karen Uhlenbeck, ειδική στις...
Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρήκαν στον ανθρώπινο εγκέφαλο τις πρώτες άμεσες ενδείξεις πως οι άνθρωποι, όπως και άλλα ζώα...
Για πρώτη φορά δύο Έλληνες επιστήμονες, σε συνεργασία με έναν Αυστραλό συνάδελφό τους, μέτρησαν την ένταση ενός τμήματος του...