Σάββατο 20 ΑΠΡ 2019 21:25
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εορτασμοί για τα 110 χρόνια του προσκοπισμού

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εορτασμοί για τα 110 χρόνια του προσκοπισμού

προσκοποι.jpg

Για τις δράσεις που πρόκειται να διοργανώσουν ενόψει του εορτασμού των 110 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού την περίοδο 2019 - 2020 και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Προσκοπική Κίνηση για την προώθηση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) Ι. Κανέτης (Πρόεδρος Δ.Σ.), Κ. Πατινιωτάκης (Γενικός Γραμματέας), Χρ. Μητρομάρας (Γενικός Έφορος), Κ. Εφραιμίδης (Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων), Ν. Καραϊσκος και Δ. Παπαθεοδούλου (μέλη), τους οποίους δέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε να θέσει υπό την αιγίδα του όλο τον εορτασμό των 110 χρόνων της Προσκοπικής Κίνησης, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη Διημερίδα για τον Εθελοντισμό (σε συνέχεια της διημερίδας που είχε λάβει χώρα το 2017 και είχε ανοίξει τη συζήτηση για την θεσμοθέτηση θεσμικού πλαισίου) στην οποία θα κηρύξει την έναρξη.

Τέλος – όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠ - ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση του Δ.Σ. να επιδώσει τα προσκοπικά μαντήλια στους νέους Προσκόπους Έθνους στην ειδική προς τούτο τελετή που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2019.

Επίσης, «ο Πρόεδρος εξήρε το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο που υπηρετεί με συνέπεια εδώ και 109 χρόνια η Προσκοπική Κίνηση, το οποίο παρακολουθεί πάντοτε με μεγάλο ενδιαφέρον και δήλωσε ότι θα είναι πάντοτε αρωγός σε προσπάθειες που προωθούν την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, παρευρέθηκε και ο Μόνιμος Βοηθός Γενικός Έφορος Αθ. Ευσταθίου. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδόθηκε ως αναμνηστικό μία χειροποίητη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη όλων των Προσκόπων.

Διαβάστε επίσης. . .

Με ρυθμούς άνω του 240% κινήθηκαν τα ποσοστά που αποτυπώνουν τον αριθμό των ταξιδιών που πραγματοποίησαν οι Έλληνες τα...
Η αστυνομία εξετάζει με πολλή προσοχή καταγγελία ότι άγνωστα άτομα προσπάθησαν να επιβιβάσουν σε ένα λευκό φορτηγάκι 12χρονη...
Πράξεις «δικαστικής ακρότητας και αυθαιρεσίας» συνιστούν τα εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση της...