Κυριακή 21 ΑΠΡ 2019 13:18
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  16°C
 • Ρεθυμνο
  16°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Στο νοσοκομείο δεκάδες μαθητές με γαστρεντερίτιδα

Στο νοσοκομείο δεκάδες μαθητές με γαστρεντερίτιδα

ΕΚΑΒ νύχτα

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ναυπλίου τα ξημερώματα της Κυριακής όταν δεκάδες παιδιά ηλικίας 14-15 ετών προσήλθαν το ένα μετά το άλλο στο νοσοκομείο, με συμπτώματα εμετού, διάρριας και πυρετού.

Τα 18 παιδιά προέρχονταν από σχολείο της Κατερίνης και τα δύο από σχολείο της Κοζάνης που βρίσκονταν στο Ναύπλιο στα πλαίσια πενθήμερης εκδρομής. Εκτός από τα παιδιά προσήλθε στο νοσοκομείο και ένας καθηγητής με τα ίδια συμπτώματα. Στο νοσοκομείο επικράτησε πανικός, αλλά τα συμπτώματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Οι μαθητές συνέχισαν να προσέρχονται στο νοσοκομείο και την Κυριακή. Όλοι τους έμεναν σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, γύρω από το Ναύπλιο.

Όπως δήλωσε η εφηρεύουσα παιδίατρος Γεωργία Παναγοπούλου στο anagnostis.org, όλοι παρουσίαζαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε γαστρεντερίτιδα. Τα συμπτώματα αυτά θα μπορούσαν να οφείλονται σε τροφική δηλητηρίαση, αλλά και σε κάποια ίωση, άπλυτα χέρια κλπ. Τα μισά περίπου παιδιά νοσηλεύτηκαν για ένα περίπου 24ωρο και εξήλθαν σήμερα από το νοσοκομείο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Διαβάστε επίσης. . .

Ασύλληπτη τραγωδία την Κυριακή των Βαϊων...
Ακόμη και συμμορίες ανήλικων αλλοδαπών δρουν ανεξέλεγκτα στο πολύπαθο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, όπου οι συμπλοκές...