Παρασκευή 18 ΙΑΝ 2019 07:41
 • Ηρακλειο
  8°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  9°C
 • Λασιθι
  8°C
Ekriti.gr Logo

Η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στις διασκέψεις του ΣτΕ

Η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στις διασκέψεις του ΣτΕ

συμβούλιο της επικρατείας

Μετά την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου από την θέση του Προέδρου του ΣτΕ, αναλαμβάνει Πρόεδρος στις διασκέψεις η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Σακελλαρίου "η εύρυθμη λειτουργία του ΣτΕ θα συνεχιστεί κανονικά".

Όπως λοιπόν προβλέπεται, Πρόεδρος στις διασκέψεις αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δηλαδή η κυρία Μαίρη Ειρήνη Σαρπ.

Από τη στιγμή που θα αποχωρήσει ο κύριος Σακελλαρίου (αφού παρέλθει διάστημα ενός μήνα που προβλέπει ο νόμος) και μέχρι το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφασίσει ποιος θα διοριστεί νέος Πρόεδρος του ΣτΕ, καθήκοντα Προέδρου θα αναλάβει ο κύριος Αθανάσιος Ράντος.

Ποια είναι η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ:

Η κυρία Αϊρίν-Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ γεννήθηκε το 1954 στην Καλαμάτα. Διορίστηκε εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 22-2-1980. Προήχθη στον βαθμό του πρωτοδίκη στις 31-3-1982, του παρέδρου του ΣτΕ στις 29-4-1985 και στον βαθμό του συμβούλου του ΣτΕ στις 24-7-1997. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει γαλλικά.

Διαβάστε επίσης. . .

Τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του τεμένους της Αθήνας, στον Βοτανικό, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας και...
Διπλό τζακ-ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ , καθώς δεν βρέθηκαν νικητές τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη...