Τρίτη 14 ΑΥΓ 2018 22:24
 • Ηρακλειο
  26°C
 • Χανια
  27°C
 • Ρεθυμνο
  26°C
 • Λασιθι
  26°C
Ekriti.gr Logo

Η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στις διασκέψεις του ΣτΕ

Η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στις διασκέψεις του ΣτΕ

συμβούλιο της επικρατείας

Μετά την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου από την θέση του Προέδρου του ΣτΕ, αναλαμβάνει Πρόεδρος στις διασκέψεις η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Σακελλαρίου "η εύρυθμη λειτουργία του ΣτΕ θα συνεχιστεί κανονικά".

Όπως λοιπόν προβλέπεται, Πρόεδρος στις διασκέψεις αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δηλαδή η κυρία Μαίρη Ειρήνη Σαρπ.

Από τη στιγμή που θα αποχωρήσει ο κύριος Σακελλαρίου (αφού παρέλθει διάστημα ενός μήνα που προβλέπει ο νόμος) και μέχρι το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφασίσει ποιος θα διοριστεί νέος Πρόεδρος του ΣτΕ, καθήκοντα Προέδρου θα αναλάβει ο κύριος Αθανάσιος Ράντος.

Ποια είναι η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ:

Η κυρία Αϊρίν-Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ γεννήθηκε το 1954 στην Καλαμάτα. Διορίστηκε εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 22-2-1980. Προήχθη στον βαθμό του πρωτοδίκη στις 31-3-1982, του παρέδρου του ΣτΕ στις 29-4-1985 και στον βαθμό του συμβούλου του ΣτΕ στις 24-7-1997. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει γαλλικά.

Διαβάστε επίσης. . .

Στην Τουρκία θα μεταβεί την Τετάρτη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου να παραλάβει τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς ,...
Σε 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών προχώρησαν 10 τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη σε...
inShare Τρία ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 500 καλύτερων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή...