Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών κλασικών οχημάτων (φωτογραφίες)

Image
16.jpg
 clock 12:05 | 22/10/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στον Φλοίσβο από ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που έβαλε έβαλε οριστικό τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων. Οι ιδιοκτήτες ζητούν την άρση της ΚΥΑ και την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσο αφορά την κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες σε όλα σχεδόν τα κράτη της Ευρώπης που μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα ακόμα και καθημερινά αφού έχουν κανονικές κρατικές πινακίδες αλλά με προνόμια όπως μειωμένα έως μηδενικά τελη κυκλοφορίας αναλογα την ηλικία και όχι τον κυβισμό ή αξία και μηδενικά τεκμήρια. 
 

 

Την διαμαρτυρία διοργάνωσε ο γνωστός Ηρακλειώτης συλλέκτης Μιχάλης Ρασιδάκης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε σε δηλώσεις του: "Σε όλες της χώρες της Ευρώπης την εκδοση ιστορικών πινακίδων την έχει το κράτος και σε καμμιά χωρα δεν υπάρχουν 3 ομοσπονδίες έκδοσης ιστορικών πινακίδων όπως στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο και ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις. Το παλαιό αυτοκίνητο θεωρείται από την UNESCO ως πολιτιστικό προϊόν και ως στοιχείο βιομηχανικής ιστορίας. Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη τα αυτοκίνητα «αντίκες» όπως συνηθίζεται να τα αποκαλούμε κυκλοφορούν ελεύθερα με κρατικές πινακίδες έχοντας ένα διακριτικό (H) “Historical”, πληρώνοντας ένα συμβολικό τέλος κυκλοφορίας και ανά δυο χρόνια παίρνανε ειδικό ΚΤΕΟ το οποίο είναι και η επαναπιστοποίηση τους ως ιστορικό. 
Πλέον στην χώρα μας το ιστορικό αυτοκίνητο βρίσκεται υπό διωγμό. Μια τιμωρητική διάταξη για ένα «καπιταλιστικό χόμπι» όπως το θεωρούν, ξεσπώντας όλη την μιζέρια και τα σταλινικά συμπλέγματα τους πάνω σε αυτό.

Αν τα κλασικά μας αυτοκίνητα βρίσκονται σε κίνηση τότε αυτό πέρα από την όμορφη εικόνα που προκαλούν στον κόσμο, βοηθούν και την οικονομία αφού «κινούν» ένα ολόκληρο κύκλωμα για την συντήρηση και κυκλοφορία τους, από την βενζίνη (η οποία είναι γεμάτη φόρους) μέχρι τα συνεργεία, τους φανοποιούς, ταπετσέριδες, ηλεκτρολόγους, ανταλλακτικά κ.λ.π.  δηλαδή βοηθούν στην οικονομία της χώρας μας.  Φανταστείτε ότι είναι 15.000 κλασικά αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ εξαιτείας της απαγόρευσης αυτης.
 Η λύση πιστευω ότι θα έρθει από την Ευρώπη ως κοινοτική οδηγία – διαταγή για την εναρμόνιση της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το θεμα έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο Ευρωβουλής και θα συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα βγει σχετική οδηγία για την Ελλάδα.  Ας κάνει και μια φορά η Ευρώπη κάτι καλό για την Ελλάδα  !!!
Ευχόμαστε και Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τις όμορφες μας αγάπες !!!"

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis