Τετάρτη 20 ΦΕΒ 2019 05:15
 • Ηρακλειο
  8°C
 • Χανια
  9°C
 • Ρεθυμνο
  9°C
 • Λασιθι
  8°C
Ekriti.gr Logo

Παραιτήθηκε ο Κοράλες μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο

Παραιτήθηκε ο Κοράλες μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο

κοραλες

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ονδούρας, Αρτούρο Κοράλες, μετά από την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο της συμμετοχής εκατοντάδων αστυνομικών σε δολοφονίες σημαντικών προσωπικοτήτων.

Ο πρόεδρος Χουάν Ορλάνδο Ερνάντες αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών ο οποίος ήταν, πριν αναλάβει αυτόν τον θώκο, υπουργός Ασφαλείας και άρα πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας.

Η παραίτηση ήρθε μετά από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας El Heraldo, με βάση τις οποίες σε έκθεση του υπουργείου Ασφαλείας γίνεται η παραδοχή πως ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας εμπλέκονται στη δολοφονία του επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών της Ονδούρας, Χουλιάν Αριστίδες Γκονσάλες, τον Δεκέμβριο του 2009.

Ακόμη, η ίδια εφημερίδα, αποκάλυψε την εμπλοκή ανδρών της αστυνομίας στις δολοφονίες του εισαγγελέα Ορλάντο Τσάβες, τον Απρίλιο του 2013, αλλά και του πρώην συμβούλου του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας Αλφρέντο Λανδαβέρδε, τον Δεκέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές ασφαλείας μεταξύ του 2009 και του 2014 συγκάλυψαν κάθε πληροφορία σχετικά με τις δολοφονίες αυτές. Βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα.

Ο Αρτούρο Κοράλες ήταν υπουργός Ασφάλειας την πρώτη χρονιά της θητείας του προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, από την 27η Ιανουαρίου 2014 ως την 8η Ιανουαρίου 2015, πριν αναλάβει επικεφαλής της διπλωματίας της Ονδούρας.

 

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, θα διεκδικήσει τελικά το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του...
Τέσσερις μέρες πριν την προγραμματισμένη είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βενεζουέλα, την οποία διοργανώνει η...
Η Danske Bank, η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Δανίας σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι κλείνει τα υποκαταστήματα της στην...