Σάββατο 23 ΦΕΒ 2019 14:57
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  16°C
 • Ρεθυμνο
  16°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

"Δέν επιβαρύνεται ο αθλούμενος" λεει ο Βασιλειάδης,"Ψέμματα και απειλές "απαντούν οι γονείς

"Δέν επιβαρύνεται ο αθλούμενος" λεει ο Βασιλειάδης,"Ψέμματα και απειλές "απαντούν οι γονείς

kolymvisi.jpg

Σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. Μανώλη Συντυχάκη για την επιβολή του ποσού των 5 ευρώ μηνιαίως ανά αθλούμενο για χρήση της πισίνας στο ΕΑΚ Ηρακλείου, απάντησε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπενθύμισε πως βάσει της συμφωνημένης τιμολογιακής πολιτικής, αυτό θα καταβάλλεται από τον αθλούμενο χωρίς όμως να τον επιβαρύνει επί της ουσίας, αφού επιτεύχθηκε συμφωνία με τα σωματεία να εκπίπτει από την μηνιαία συνδρομή του σ΄ αυτά. Ο σύλλογος γονέων αθλουμένων στο κολυμβητήριο Ηρακλείου απαντά : "Ψέματα για άλλη μια φορά και απειλές !!
Ψέμα : Τα σωματεία δεν υπέγραψαν ότι θα απορροφήσουν το 5 ευρώ σε όλες τις συνδρομες ακόμα και αν ήταν 25 ή 30 ή 35 κατά άτομα σε μια οικογένεια .Yπέγραψαν ανώτερη τιμή η οποία στην μεγαλύτερη μάζα των συνδρομών είναι πιο πάνω ή ίση με όσο πλήρωναν μέχρι τώρα οι γονείς άρα το 5 ευρώ είναι επιπλέον χωρίς τα σωματεία να παραβιάζουν την σύμβαση !
Απειλή : Μας λέει ο κυριος Βασιλειάδης πείτε μας ποιο σωματείο δεν συμμορφώθηκε να το βγάλουμε έξω !! Δηλαδή να πάει κάποιος να καταγγείλει το σωματείο για να βγάλουν το παιδί του μετά έξω !!
Αν μας έλεγαν εξ αρχής «πληρώστε γονείς γιατί δεν βγαίνουμε» ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αλλά με ψέματα και απειλές .... γιατί ;;;;;

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επισήμανε: «Ζητήσαμε ο κάθε αθλούμενος αντί να καταβάλει τα 5 ευρώ στο σωματείο να τα καταβάλει στο ΕΑΚΗ. Γιατί; Για να δημιουργήσουμε παράλληλα κι ένα κουμπαρά που θα μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε εύκολα, άμεσα για τις καθημερινές ανάγκες των κολυμβητηρίων και των κλειστών γυμναστηρίων. Δεν υπάρχει κάποια επιπλέον επιβάρυνση. Και έχουμε τονίσει ξανά, αν τυχόν γονιός πέρυσι πλήρωνε λιγότερα και φέτος πληρώνει παραπάνω, να το καταγγείλει και εμείς θα λάβουμε τα μέτρα μας. Το 5ευρω είναι επί της ουσίας ενσωματωμένο στη συνδρομή. Αν κάποιο σωματείο δεν το έχει απορροφήσει την επόμενη στιγμή θα καταγγελθεί η σύμβαση. Αυτό είναι σαφές». 
Στο τέλος της ομιλίας του ο υφυπουργός Αθλητισμού, το οποίο αφορά στο σύνολο των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας είπε: «Χρήση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων από σωματεία, τα οποία χρεώνουν τους πολίτες χωρίς να βάζουν το μερίδιό τους για τη συντήρηση της εγκατάστασης δεν θα υπάρξει ξανά»!
Αναλυτικά, η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στην  επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. Μανώλη Συντυχάκη:
 «Οι εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χρηματοδοτούνται όπως καλά γνωρίζετε από τον προϋπολογισμό της ΓΓΑ και η χρηματοδότησή τους είναι  διαρκώς αυξανόμενη κάθε χρόνο. 
Εμείς ζητήσαμε από το σύνολο των σωματείων που χρησιμοποιούν το σύνολο των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων και με δεδομένο ότι για την παροχή των υπηρεσιών τους εκείνοι χρεώνουν τους πολίτες, ένα ποσό από τα έσοδα αυτά, να το επιστρέφει πίσω στην εγκατάσταση. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο Ηράκλειο. 
Στο Ηράκλειο λοιπόν αποφασίσαμε το εξής: Βάλαμε πλαφόν στις ανώτερες τιμές που μπορεί κάποιο σωματείο να χρεώσει τον αθλούμενο. Μειώσαμε το κόστος μίσθωσης των σωματείων προς την εγκατάσταση και την ίδια στιγμή τα σωματεία υπέγραψαν σύμβαση με το ΕΑΚΗ με την οποία δεσμεύτηκαν για το ισόποσο της συνδρομής και την αφαίρεση των 5 ευρώ από τη συνδρομή του κάθε αθλουμένου. Ζητήσαμε, λοιπόν ο κάθε αθλούμενος αντί να καταβάλει τα 5 ευρώ στο σωματείο να τα καταβάλει στο ΕΑΚΗ. Γιατί; Για να δημιουργήσουμε παράλληλα κι ένα κουμπαρά που θα μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε εύκολα, άμεσα για τις καθημερινές ανάγκες των κολυμβητηρίων και των κλειστών γυμναστηρίων. Δεν υπάρχει κάποια επιπλέον επιβάρυνση. Και έχουμε τονίσει ξανά, αν τυχόν γονιός πέρυσι πλήρωνε λιγότερα και φέτος πληρώνει παραπάνω, να το καταγγείλει και εμείς θα λάβουμε τα μέτρα μας. Το 5ευρω είναι επί της ουσίας ενσωματωμένο στη συνδρομή. Αν κάποιο σωματείο δεν το έχει απορροφήσει την επόμενη στιγμή θα καταγγελθεί η σύμβαση. Αυτό είναι σαφές. 
Το 2014 το ΕΑΚ Ηρακλείου χρηματοδοτούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό με 580.000 ευρώ. Το 2018 η τελική εκταμίευση φτάνει στις 800.000 ευρώ, δηλαδή 50% αύξηση της χρηματοδότησης μέσα σε αυτές τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Παράλληλα εκσυγχρονίζουμε τις εγκαταστάσεις. Ξεκινά τώρα ο διαγωνισμός για την επισκευή του Λίντο, προχωρά η μελέτη για την επισκευή του Παγκρήτιου Σταδίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του ταρτάν στο στάδιο της Ελευθερίας. Την ίδια στιγμή δε, η ίδια η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και ο αντιπρόεδρός της, δήλωσε ότι  το κολυμβητήριο του Ηρακλείου είναι σε εξαιρετική κατάσταση και από τα καλύτερα στη χώρα και αυτό γίνεται με πολύ μεγάλο κόπο της επιτροπής διοίκησης και της προέδρου Μαρίας Καλουδιώτη.  Για πρώτη φορά καταφέραμε το κολυμβητήριο να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο με την αρωγή της Περιφέρειας και του κ. Αρναουτάκη.
Επομένως κύριε Συντυχάκη αν υπάρχουν αντίθετες πρακτικές από τις συμφωνημένες με τα σωματεία, πρώτος δήλωσα και η διοίκηση το ίδιο, ότι κάντε τις καταγγελίες και εμείς θα πάρουμε μέτρα, αλλά  χρήση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων από σωματεία, τα οποία χρεώνουν τους πολίτες χωρίς να βάζουν το μερίδιό τους για τη συντήρηση της εγκατάστασης δεν θα υπάρξει ξανά».
Ομολογία ότι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΕΑΚΗ επιβλήθηκε το χαράτσι των 5 ευρώ χαρακτήρισε την απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.
Σημείωσε ότι οι αθλούμενοι καλούνται να πληρώσουν τα 5 ευρώ ενώ δεν έχουν καμία μείωση της συνδρομής στα σωματεία και ότι με σεκιούριτι γίνεται έλεγχος στην είσοδο του κολυμβητηρίου του ΕΑΚΗ που έχει εκδώσει κάρτες εισόδου για να παρακολουθεί τη μηνιαία καταβολή του χαρατσιού.
Ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση για το 5ευρω και να επιστραφούν τα χρήματα στους αθλούμενους, ενώ το ποσό των 800.000 ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης του ΕΑΚΗ σημείωσε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό

Διαβάστε επίσης. . .

Με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, ο Εργοτελης υποδέχεtαι στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παγκρήτιο τη Σπάρτη, στο...
Με τρεις αναμετρήσεις σήμερα Σάββατο (23/02) και τους υπόλοιπους αγώνες την Κυριακή (24/02) και τη Δευτέρα (25/02)...
Κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, αργά το απόγευμα της Παρασκευής (22/2), τ ο νέο αθλητικό νομοσχέδιο . Ο...