Πέμπτη 26 ΑΠΡ 2018 20:24
Ekriti.gr Logo

Σκάνδαλο καταγγέλει ο Ιωνικός για τον Εργοτέλη του Βρέντζου και την ΕΠΟ

Σκάνδαλο καταγγέλει ο Ιωνικός για τον Εργοτέλη του Βρέντζου και την ΕΠΟ

ionikos-logo.png

Τι κι αν έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που η διοίκηση Γκιρτζίκη αποτελεί παρελθόν; Τα... απόνερά της συνεχίζουν να ταλανίζουν ακόμη και σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα είναι πιθανόν από αυτά να κριθεί η φετινή άνοδος στη Football League από τον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Το θέμα φέρνει στο φως το εξώδικο του Ιωνικού, ο οποίος καταγγέλει ότι δεν αφαιρέθηκαν ποτέ από τον Εργοτέλη του Βρέντζου οι έξι βαθμοί, όπως προβλέπει ο κανονισμός, λόγω της περσινής αποχώρησής του από το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας. 

Και είναι φυσικά απορίας άξιο πως συνέβη κάτι τέτοιο και σίγουρα θα χρειαστεί νομική απάντηση γι' αυτό. Το δεδομένο ωστόσο είναι ότι όπως όλα δείχνουν η άνοδος θα κριθεί στα δικαστήρια, εκτός κι αν καταφέρει να την κερδίσει αγωνιστικά η ομάδα της Νίκαιας, οπότε ίσως να μην έχει λόγο να κυνηγήσει περαιτέρω την υπόθεση. 
Σύμφωνα με άρθρο 33, παρ.3 του ΚΑΠ: «Ομάδα που μετέχει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και δεν κατέρχεται να αγωνιστεί, (μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστικού οργάνου), σε τρεις συνολικά αγώνες της ίδιας αγωνιστικής περιόδου αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα με αρνητική βαθμολογία μείον έξι (-6) βαθμών». 
Οι έξι αυτοί βαθμοί ωστόσο δεν αφαιρέθηκαν από την ομάδα του Ηρακλείου (όπως και από τον Ολυμπιακό Βόλου που πάντως δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον) στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής (4ος όμιλος) και μία αγωνιστική πριν το φινάλε, ο Εργοτέλης βρίσκεται στην κορυφή και το +1 από τον 2ο Ιωνικό. 
Η ομάδα της Νίκαιας έχει στείλει εξώδικο "Ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και Αρχής", με το οποίο ζητάει να επιβληθεί η ποινή του -6 στους Κρητικούς, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Εξάλλου η συγκεκριμένη ποινή για τις ομάδες που οικειοθελώς αποχωρούν από το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται, εκτός από τον ΚΑΠ, είχε αποφασιστεί και από τη Football League την περσινή χρονιά. 
Συγκεκριμένα η απόφαση, την οποία παρουσιάζει το SDNA, έχει ημερομηνία 8/6/16, με την εισήγηση του Αγωνιστικού Τμήματος της διοργανώτριας να έχει γίνει πέντε ημέρες νωρίτερα, στις 3/6/16, αναφέροντας ότι οι ΠΑΕ Εργοτέλης κι Ολυμπιακός Βόλου: 
«Υποβιβάζονται στη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα με αρνητική βαθμολογία μείον έξι (-6) βαθμών σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφος 3 του ΚΑΠ...». 
 

apofasi_fl_ergotelis.png

apofasi_fl_ergotelis.png, by sofia

Διαβάστε αναλυτικά το εξώδικο του Ιωνικού:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ που εδρεύει στη Νίκαια και εκπροσωπείται νομίμως.
ΠΡΟΣ
Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που εδρεύει στο Πάρκο Γουδί Αττικής και εκπροσωπείται νομίμως.
________________ 
Δυνάμει της από 03.06.2016 απόφασης του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β Εθνικής Κατηγορίας επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ήτοι το πρωτάθλημα της περιόδου 2016 – 2017. 
Ειδικότερα λόγω αποχώρησης της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ από το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE το ΔΣ αυτής την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 κατά την διάρκεια διεξαγωγής και προ της ολοκλήρωσης αυτού, αποφασίστηκε την 08.06.2016 έπειτα από την από 03.06.2016 εισήγηση του αγωνιστικού τμήματος της Ένωσης, ο υποβιβασμός στη Γ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ήδη από την 08.02.2016 και η κατάληψη της τελευταίας θέσης στην Γ Εθνική με αρνητική βαθμολογία 6 βαθμών.
Ωστόσο παρά το γεγονός επιβολής της ως άνω ποινής, η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ υποβιβάστηκε μεν στην Γ Εθνική, πλην όμως η ως άνω ποινή  κατάληψης της τελευταίας θέσης με αρνητική βαθμολογία 6 βαθμών ουδέποτε επιβλήθηκε στο ερασιτεχνικό σωματείο που υποκατέστησε την ΠΑΕ λαμβάνοντας αυτοδικαίως την θέση της στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, με επακόλουθο το ιδρυτικό αυτής σωματείο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κανονικά και όχι με μείον 6 βαθμούς ως όφειλε. 
Το γεγονός μη επιβολής της εν λόγω ποινής στο σωματείο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ είναι παράνομο και αντίθετο στις κείμενες διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας, καθότι στο άρθρο 111 Ν 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 66 παρ.4 Ν 4410/16 ορίζεται ρητά ότι σε περίπτωση υποβιβασμού ΠΑΕ σε ερασιτεχνική κατηγορία το σωματείο που την υποκαθιστά την δεν αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο τις οικονομικές της υποχρεώσεις χωρίς να αποκλείει την ανάληψη λοιπών υποχρεώσεων πειθαρχικής ή άλλης φύσεως. Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη όπως αντικαταστάθηκε ορίζεται ότι  «το αθλητικό σωματείο σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνει τυχόν ενοχικές η οποιεσδήποτε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις της ΑΑΕ που τέθηκε σε εκκαθάριση». Η διάταξη αυτή κατά την προηγούμενη διατύπωση της όριζε ότι το σωματείο δεν αναλαμβάνει οικονομικές ή «άλλες» υποχρεώσεις της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση σχετικά με υποχρεώσεις της εκάστοτε υποβιβασθείσας ΠΑΕ απορρέουσες από πειθαρχικές αποφάσεις και ποινές. Η αόριστη όμως αυτή διατύπωση αντικαταστάθηκε με το Ν 4410/16, όπου πλέον ορίζεται σαφώς ότι το ερασιτεχνικό σωματείο δεν ενέχεται μόνο για τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ και τίποτα περισσότερο.
Επειδή κατά τα ανωτέρω οφείλετε να επιβάλλετε την ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών στο σωματείο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ κατ’ εφαρμογή της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας.
Επειδή μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι γνωρίζετε την εν λόγω απόφαση ουδέν έχετε πράξει για την εκτέλεση της.
Επειδή η μη εκτέλεση της ως άνω πειθαρχικής ποινής κατά παράβαση της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργεί τόσο αστικές όσο και ποινικές ευθύνες των υπευθύνων για την επιβολή της.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας
Καταγγέλλουμε την μέχρι σήμερα μη εφαρμογή και εκτέλεση εις βάρος του σωματείου ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ της από 03.06.2016 απόφασης του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β Εθνικής Κατηγορίας δυνάμει της οποίας επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ήτοι το πρωτάθλημα της περιόδου 2016 – 2017.
Αιτούμαστε την άμεση εκτέλεση της άνω απόφασης και την οριστική αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα εις βάρος του σωματείου ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ. 
Άλλως σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας κατά παντός υπευθύνου για την αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που ενδεχομένως υποστεί το σωματείο μας από πράξεις και/ή παραλείψεις σας.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεση του.
Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. 1,15 ευρώ.    
Νίκαια 18.05.2017
Για το σωματείο ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ

πηγή: sdna.gr
 

Διαβάστε επίσης. . .

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο καθώς συνέτριψε με 7-0 τον Παναιγιάλειο στο γήπεδο Θόδωρος Βαρδινογιάννης και...
Μια φανέλα με τις υπογραφές όλων των παικτών του ΟΦΗ, έδωσαν οι παίκτες της ομάδας, στον φίλο του συλλόγου,Γιώργο. Λίγο πριν...
Ο κ.Τζήλος από τη Λάρισα θα διευθύνει το ντέρμπιτης 29ης αγωνιστικής , Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ . Αναλυτικά οι ορισμοί της 29ης...