Δευτέρα 25 ΜΑΡ 2019 18:02
 • Ηρακλειο
  17°C
 • Χανια
  18°C
 • Ρεθυμνο
  17°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Ποιες είναι οι δύο Κρητικές εταιρείες που υπέγραψαν συμφωνίες με τους Κινέζους

Ποιες είναι οι δύο Κρητικές εταιρείες που υπέγραψαν συμφωνίες με τους Κινέζους

Χρώμα Κρήτης έχουν οι δύο από τις 19 επιχειρηματικές συμφωνίες συνεργασίας που υπογράφηκαν μεταξύ Κινεζικών και Ελληνικών επιχειρήσεων στα πλαίσια της παρουσίας του Κινέζου Πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στην Αθήνα.

Πρόκειται για δύο συμφωνίες που αφορούν στο ελαιόλαδο και στο κρασί εταιρειών που έχουν ως έδρα το Αλάγνι και τους Κουνάβους του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων αντίστοιχα.

Η πρώτη αφορά στο ελαιόλαδο "MESA VOUNOS"  της εταιρείας ΕΜΕΛΚΟ ΕΠΕ . Πρόκειται για μια 10ετή  εμπορική συμφωνία για την προώθηση κρητικού-ελληνικού ελαιολάδου, αξίας   13,86 εκ. δολαρίων.

Η δεύτερη είναι  συμφωνία πώλησης εμφιαλωμένων οίνων της ελληνικής εταιρίας Mediterra οινοποιητική  Creta Olympias S.A, μέλους  του ομίλου ΔΕΜΚΟ  αξίας 1 εκ. δολαρίων .

Για την ιστορία να πούμε πως η ΕΜΕΛΚΟ ΕΠΕ διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τυποποίησης στο Αλάγνι ,τις οποίες μάλιστα θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα αντιπροσωπεία της Κινέζικης εταιρείας με την οποία υπογράφηκε η συμφωνία συνεργασίας.

Η εν λόγω εταιρεία  ασχολείται με την προώθηση υψηλής ποιότητας προϊόντων ελαιόλαδου, από το 2002. Οι εγκαταστάσεις της έχουν  μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες και δεξαμενικούς χώρους 4000 τόνων, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να καλύπτει  τις ανάγκες μεγάλων πελατών .

Όπως η ίδια αναφέρει στην διαδικτυακή ιστοσελίδα της το  εργοστάσιο της  έχει πιστοποίηση Υψηλών προδιαγραφών IFS Certificate και εξάγει  σε πάνω από 15 χώρες παγκοσμίως, με ιδιαίτερη εμπειρία λόγω ποσοτήτων σε Κίνα, Ρωσία και Ευρώπη.

Η δεύτερη εταιρεία έχει δημιουργήσει τη βάση της στην καρδιά της Ζώνης Ονομασίας Προέλευσης Πεζά, στον οικισμό των Κουνάβων .

Η MEDITERRA Οινοποιητική παράγει και διανέμει  κρασιά, στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 20 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα προϊόντα της έχουν βραβευτεί με μετάλλια τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς και είναι πιστοποιημένοι με συστήματα διαχείρισης ποιότητας από το αμπέλι μέχρι το τελικό προϊόν.

Να πούμε τέλος πως η  εταιρεία Mediterra Οινοποιητική – Κρέτα Ολυμπιάς Α.Ε. ιδρύθηκε το 1973 όμως από το 2005 εντάχθηκε στον όμιλο ΔΕΜΚΟ, του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη  Κοντομηνά, οπότε μπήκε σε μια διαδικασία δυναμικής αναδιοργάνωσης

 

Διαβάστε επίσης. . .

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος. Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει με την κοινοπραξία των εργοληπτών, από τη στιγμή που θα...
Το μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας Ηρακλείου Γιώργου Βλαχάκη για την 25η Μαρτίου: Η ιστορική επέτειος της «25ης Μαρτίου...
Απαράδεκτη πράξη χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολακη, ο υπουργός Μεταφορών και...