Δευτέρα 25 ΙΟΥ 2018 03:41
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Όχι στις ομάδες εργασίας από τους καθηγητές του Ρεθύμνου

Όχι στις ομάδες εργασίας από τους καθηγητές του Ρεθύμνου

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την Τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση, με την οποία καλεί τους Διευθυντές, να συγκροτήσουν υποχρεωτικά τις ομάδες εργασίας έως τις 4/4/2014.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης του Ν. Ρεθύμνου, η αυταρχική αυτή εγκύκλιος του υπουργείου, ομολογεί τον φόβο του και την ήττα του μπροστά στη μαζική αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου, στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης που φέρνει αυτή η αξιολόγηση. Η προαιρετική εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και η καλλιέργεια “κουλτούρας αξιολόγησης” δεν βρήκε την συναίνεση των εκπαιδευτικών. Στο Ρέθυμνο το σύνολο των συλλόγων διδασκόντων που έχουν συνεδριάσει (63 σχολικές μονάδες δηλ. το 90%) αποφάσισαν να μη συγκροτήσουν ομάδες εργασίας ενισχύοντας το 93% του κλάδου που υπέγραψε ενάντια σε αυτή την αξιολόγηση.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου, συνεχίζει λέγοντας ότι «μπροστά σε αυτή την κατάσταση το Υπουργείο Παιδείας αυταρχικά επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς. Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική. Κάθε δυνατότητα συνενόησης με αυτή την κυβέρνηση έχει τελειώσει.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου καλεί τη ΔΟΕ, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, να θέσει ως πολιτικό πρόταγμα την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών. Ζητάει επίσης την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση διενέργεια εκλογών.

Επίσης καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να εμμείνουν στην απόφασή τους για μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας ώστε να φανεί η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών και η αυταρχικότητα της κυβέρνησης.

Τους Διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν σε καμία ανάθεση πριν τις 4/4/2014 ώστε να υπάρξει μια συλλογική απάντηση με βάση τις αποφάσεις της ΔΟΕ.

Όλους τους συναδέλφους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, στις 7:00 μ.μ.

Όλους τους Διευθυντές του νομού μας σε συνάντηση για συνονισμό και συμπόρευση την Τρίτη 1 Απριλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, στις 7:00 μ.μ.

 

Διαβάστε επίσης. . .

Το Εσπερινό επαγγελματικό λύκειο Ιεράπετρας σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου έως 29 του μήνα, οι μαθητές / τριες...
Με τρεις προ-φεστιβάλικές και μία μετα-φεστιβαλική ομιλία που οργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Ηρακλείου , συνεχίζονται αυτή...