Δευτέρα 25 ΜΑΡ 2019 17:59
 • Ηρακλειο
  17°C
 • Χανια
  18°C
 • Ρεθυμνο
  17°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Το «Game of Thrones» γίνεται… όπερα

Το «Game of Thrones» γίνεται… όπερα

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones» θα μετατραπεί σε όπερα από την αμερικανική εταιρεία παραγωγής One World Symphony και θα ανέβει στη Νέα Υόρκη την επόμενη χρονιά.

Οπως βέβαια αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, οι εναλλαγές στην εξουσία, τα σπαρακτικά ειδύλλια και οι ξαφνικές δολοφονίες που χαρακτηρίζουν το τηλεοπτικό δράμα με τους εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο, θα μπορούσαν να παραπέμψουν στη θεματολογία όχι μιας όπερας αλλά μιας... σαπουνόπερας. 

Ωστόσο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της One World Symphony, Σουνγκ Τζιν Χονγκ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες και με την κλασσική όπερα: «Η σειρά έχει όλη την ένταση, την ίντριγκα και το πάθος που οι όπερες παρέχουν εδώ και αιώνες: αποπλάνηση, εμμονή, εξαπάτηση, πολιτικοί ελιγμοί, ρομαντισμός, ερωτικές απογοητεύσεις, αιμομιξία – για να αναφέρω μερικά».

Με βάση τη μουσική πετυχημένων τηλεοπτικών σειρών η συγκεκριμένη εταιρεία αναλαμβάνει την παραγωγή ενός κύκλου παραστάσεων με τίτλο «Operasodes». Εμπνευστής του συγκεκριμένου όρου υπήρξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας θέλοντας να περιγράψει το νέο του εγχείρημα.

Η μεταφορά του «Game of Thrones» στο σανίδι ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώ ακούστηκαν και τα ονόματα άλλων αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών, όπως «Hannibal» και «New Girl».

Η όπερα του «Game of Thrones» έχει προγραμματιστεί για τις 1 και 2 Φεβρουαρίου του 2015 στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να γνωρίσει ανάλογη επιτυχία με εκείνη του «Breaking Bad» τον περασμένο Ιανουάριο.

 

 

 

Πηγή: Τα Νέα

Διαβάστε επίσης. . .

Ο νέος διαγωνισμός μας που σας προσέφερε ένα δωρεάν ταξίδι σε δίκλινη καμπίνα με επιστροφή για τη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιά...
Οι αναγνώστες του ekriti.gr θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο των δύο ατόμων σε δίκλινη καμπίνα με...
Ο διαγωνισμός του ekriti.gr για τις 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Παράξενο Ζευγάρι» έληξε!