Πέμπτη 21 ΜΑΡ 2019 06:09
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Στο βωμό της πολιτικής επιβίωσης ορισμένων, θυσιάζεται η χώρα

Στο βωμό της πολιτικής επιβίωσης ορισμένων, θυσιάζεται η χώρα

βουλή

Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ελληνική πολιτική σκηνή, δεν έχουν προηγούμενο! (Σίγουρα, οι συγγραφείς επιθεωρήσεων, θα έχουν άφθονο υλικό για τα έργα τους).

 Όλα τα πολιτικά κόμματα του κοινοβουλίου και οι βουλευτές που τα απαρτίζουν, με μπροστάρηδες τους αρχηγούς τους, προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν πολιτικά, λησμονώντας την αποστολή τους για την οποία τους εξέλεξε ο κυρίαρχος Λαός και έδωσαν όρκο να υπηρετήσουν: Δηλαδή, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Ελλάδας, σε όλους τους τομείς. 

Αντί αυτού, όμως, διαπιστώνουμε, καθημερινά με θλίψη, ότι οι "εθνοπατέρες μας", ενδιαφέρονται πρωτίστως για τις καρέκλες της εξουσίας και δευτερευόντως για να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες της. 

Τα κραυγαλέα ψέματα ένθεν και ένθεν, οι δολοπλοκίες, οι "μεταγραφές" βουλευτών από κόμμα σε κόμμα (ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής), οι υποσχέσεις για πολιτική επιβίωση, οι διαξιφισμοί με εκφράσεις πεζοδρομίου και ένα σωρό άλλα πράγματα, απαξιώνουν την Δημοκρατία, την οποία περηφανευόμαστε (τρομάρα μας) ότι δημιουργήσαμε, ως χώρα. 

 Οι Έλληνες πολίτες και κυρίως όσοι δεν έχουν κομματικές παρωπίδες, μελαγχολούν και αηδιάζουν με τα όσα ευτράπελα γίνονται στο όνομα της εξουσίας. 

Όλα τα ζητήματα, που θα μπορούσαν να λυθούν με απλό τρόπο και χωρίς τον κίνδυνο να διχάσουν τον Ελληνικό Λαό, έχουν μετατραπεί σε γάγγραινα, που κυριολεκτικά σαπίζει την ενότητα και δηλητηριάζει την ομαλότητα στον τόπο μας.

Το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, αντί να αποτελεί σημείο πολιτικών συγκρούσεων και επικίνδυνου φανατισμού, θα μπορούσε να λυθεί με ένα Δημοψήφισμα και το αποτέλεσμά του να δεσμεύει κάθε κυβέρνηση. Όχι να γίνεται αυτό το πρωτόγνωρο "αλισιβερίσι" για το αν υπάρχουν οι 151 βουλευτές που θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών ή πρέπει να βρεθούν άλλοι 2-3 για να συμπληρωθεί ο αριθμός ή αν ο συγκυβερνήτης θα μείνει μέχρι να φύγει από την κυβέρνηση ή θα φύγει... μένοντας!

Τέτοιο δούλεμα, δεν ξανάγινε!!! Και στο βωμό της σκοπιμότητας και της επίτευξης του στόχου, να οι υποσχέσεις με υπουργικούς θώκους ή συμμετοχή στα ψηφοδέλτια σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο ή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι κατηγορίες για αποστασία, να οι κοκορομαχίες στα τηλεπαράθυρα και γενικά, να η υποβάθμιση, ο εξευτελισμός και η απαξίωση της πολιτικής ζωής της χώρας!

Κι όλα αυτά για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας. 

Ας πάμε άμεσα σε εκλογές και ο Λαός να αποφασίσει για το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Όλα τα υπόλοιπα, υποδεικνύουν περίτρανα την πολιτική μιζέρια, που μας κατατρώει τώρα και 10 χρόνια, με τους ανεκδιήγητους, άσχετους και ανίκανους πολιτικούς που κυβέρνησαν και μας κυβερνούν...

ο ρεαλιστής

 
 

Διαβάστε επίσης. . .

Κατά την τελευταία πενταετία υπήρξε σημαντική αύξηση στο πλήθος των επισκεπτών στο νομό Χανίων. Η αύξηση αυτή είχε δύο...
Οι δραματικές εξελίξεις με αφορμή το Brexit κλυδωνίζουν την Γηραιά ήπειρο και όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να...
Οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του ισχύοντος συστήματος διακυβέρνησης , εντός του οποίου λειτουργούν ,...