Skip to main content
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι οπαδικές συμπεριφορές, με την ανοχή του κράτους, κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Image
οπαδοι επεισοδια.jpg
 clock 20:32 | 26/02/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Αν, έστω κι από περιέργεια, παρακολουθήσετε τις οπαδικές εκπομπές των λεγόμενων μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσω web tv ή τις ακούσετε από τους ραδιοφωνικούς τους σταθμούς ή διαβάσετε τα συλλογικά sites και εφημερίδες, θα διαπιστώσετε ότι:
α) Το επίπεδο στην επικοινωνία των συντελεστών αυτών των τηλεοπτικών εκπομπών με τους τηλεθεατές, είναι πάρα πολύ χαμηλό. 
β) Στους μεταξύ τους διαλόγους, κυριαρχούν οι βρισιές και οι εκφράσεις υποκόσμου.
γ) Οι τίτλοι και τα κείμενα σε συλλογικά sites και εφημερίδες, είναι ιδιαίτερα εμπρηστικά με στόχο να παρασύρουν τους οπαδούς ακόμη και σε παραβατικές συμπεριφορές, αρκεί να κερδίσει η ομάδα τους!
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν με την ανοχή της Πολιτείας, των θεσμικών οργάνων της, αλλά και του ΕΣΡ, που έχει την ευθύνη ελέγχου των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.
Τα επεισόδια στα γήπεδα, ο ξυλοδαρμός διαιτητών και ποδοσφαιριστών, ακόμη και εκτός αγωνιστικών χώρων, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο εμπρηστικό κλίμα που δημιουργούν οι οπαδικές εκπομπές και τα συλλογικά έντυπα και sites.
Αν μπείτε στο YouTube και αναζητήσετε οπαδικές εκπομπές και τις παρακολουθήσετε, κυριολεκτικά θα φρίξετε με όσα θα δείτε και θ' ακούσετε. Θ' αναρωτηθείτε μάλιστα, όπως κι εμείς, γιατί δεν επεμβαίνουν τα θεσμικά όργανα του κράτους ή ένας εισαγγελέας, για να σταματήσει αυτό το εμετικό κλίμα, που συνήθως οδηγεί σε παραβατικές πράξεις στα γήπεδα. 
Πολλές φορές οι εκπομπές αυτές που είναι χαμηλού επιπέδου, μεταδίδονται σε αποσπάσματα και από τηλεοπτικές χιουμοριστικές εκπομπές καναλιών εθνικής εμβέλειας (βλέπετε, οι βωμολοχίες στην τηλεόραση πουλάνε).
Το ποδόσφαιρο, όπως και όλα τα ομαδικά αθλήματα, είναι παιχνίδι και θέαμα. Κάποιος θα χάσει, κάποιος θα κερδίσει ή θα βγει ισοπαλία. Τίποτα περισσότερο. 
Αυτοί, που έχουν οικονομικά συμφέροντα, είναι μόνον οι ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ΑΕ και οι παίκτες. Ειδικά οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, προσδοκούν κέρδη από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Και χρειάζονται "στρατούς" οι οποίοι να τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα. Και τους βρίσκουν στους οπαδούς των ομάδων τους. Αφού πρώτα τους φανατίζουν (και πολλές φορές τους δίνουν και κάποιο χαρτζιλίκι ή εισιτήριο γηπέδου)  μετά τους χρησιμοποιούν όπου θέλουν. Πάντα, με το πρόσχημα της ομάδας.
Αλήθεια, οι οπαδοί γιατί προκαλούν επεισόδια και αλληλοβρίζονται ή δέρνονται; Τι έχουν να κερδίσουν; Ηθική ικανοποίηση; Ωραία. Να κερδίσει, αγαπητέ οπαδέ, η ομάδα σου. Να παίξει καλύτερα στο γήπεδο ή να είναι πιο τυχερή από τον αντίπαλό της. Μέχρις εκεί. Και εντάξει, στη διάρκεια του αγώνα να την υποστηρίξεις με δύναμη ψυχής και πάθος. Όμως, πριν ή μετά τον αγώνα γιατί κάνεις επεισόδια;  Γιατί προκαλείς τους αντιπάλους σου; Τί έχετε να μοιράσετε; Μήπως σε οδηγεί σ' αυτή την συμπεριφορά σου, όχι η αγάπη για την ομάδα σου, αλλά, ο χαρακτήρας σου, που τον διάπλασε έτσι ο φανατισμός που σε ποτίζουν καθημερινά και μετά σου αρέσει να προκαλείς επεισόδια και βρίσκεις δικαιολογία την ομάδα; Αναρωτήθηκες ποτέ;
Δυστυχώς με όλα αυτά που συμβαίνουν, ο πολύς κόσμος, οι υγιείς φίλαθλοι, γύρισαν την πλάτη στο ποδόσφαιρο και σταμάτησαν να πηγαίνουν στο γήπεδο. Οι εικόνες από τις κερκίδες στα περισσότερα ματς του πρωταθλήματος, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.
Οι αγώνες στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τα άλλα προηγμένα κράτη της Ευρώπης, διεξάγονται μόνο με την παρουσία οπαδών. Αυτούς, που θέλουν οι πρόεδροι των ομάδων, που τους φανατίζουν και μετά τους χρησιμοποιούν για άλλες επαγγελματικές δραστηριότητές τους. Που συνήθως, όπως προαναφέραμε, δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο...

ekriti.gr 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis