Τρίτη 23 ΟΚΤ 2018 12:27
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Κεντροαριστερά = Δημοκρατική Συμπαράταξη!

Κεντροαριστερά = Δημοκρατική Συμπαράταξη!

πασοκ

Πολλά είναι τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την εκλογή Προέδρου στον υπό ίδρυση νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς (που είναι και ο ουσιαστικός γύρος, αφού στον επόμενο δεν θα επιτραπεί να ψηφίσουν νέοι ψηφοφόροι).
Η συμμετοχή στην διαδικασία 210.000 περίπου πολιτών, για άλλους θεωρείται τεράστια επιτυχία, για άλλους αναμενόμενη και για άλλους μικρή, ανάλογα με ποια "σκοπιά" κρίνει ο καθένας τη συμμετοχή αυτή.
Είναι γεγονός ότι η όλη διαδικασία πήρε μεγάλη δημοσιότητα από όλα τα ΜΜΕ της χώρας και μάλιστα για αρκετό χρονικό διάστημα, όσο δηλαδή κράτησε η ιδιότυπη προεκλογική περίοδος με τις ιδιαιτερότητες που την χαρακτήρισαν (διαφωνίες, μετάθεση ημερομηνίας, αδυναμίες κλπ).
Με τόση δημοσιότητα και τόση μεγάλη προεκλογική περίοδο με 9 υποψήφιους Προέδρους, θα περίμενε κανείς ο αριθμός των ψηφισάντων να ήταν πολύ μεγαλύτερος αν....
Αυτό το αν σημαίνει ότι οι πολίτες, όχι μόνον αυτοί που ψήφισαν στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 τα δύο κόμματα (Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) που στηρίζουν, κατά βάση, το νέο εγχείρημα, αλλά και πολλοί άλλοι που επιθυμούν διακαώς την δημιουργία ενός νέου ισχυρού πολιτικού φορέα, δεν "πείστηκαν" από τα παλιά πολιτικά πρόσωπα που ηγούνται της προσπάθειας για τον φορέα της Κεντροαριστεράς. Και δεν "πείστηκαν"  γιατί :
- Οι Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον και ούτε θέλουν τους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Γι αυτό "γυρίζουν την πλάτη" σε κάθε νέα προσπάθειά τους. Για παράδειγμα, το ερώτημα είναι "τί θα κάνει παραπάνω η Φώφη Γεννηματά ως Πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και δεν το έκανε τόσα χρόνια ως Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης";
- Η λάθος στρατηγική για την ίδρυση του νέου φορέα. Δεν μπορείς να εκλέγεις πρώτα τον Πρόεδρο και μετά να κάνεις το κόμμα. Αυτό είναι προχειρότητα και ίσως σκοπιμότητα. Δικαίως, ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων που θέλει το "νέο" δεν έδειξε ενδιαφέρον.
Η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με το μεγάλο ποσοστό που πήρε, θεωρείται (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) από την πρώτη ψηφοφορία, βέβαιη νέα Πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και θ' αναλάβει να τον υλοποιήσει. 
Επίσης, η Φώφη Γεννηματά με το ποσοστό που πήρε, απέδειξε ότι ελέγχει απόλυτα τον κομματικό μηχανισμό του κόμματός της, που της χάρισε τη νίκη. Αυτό όμως, είναι εσωκομματική υπόθεση και δεν "άγγιξε" τους πολίτες που επιθυμούν το νέο. Το οποίο, βέβαια, δεν γίνεται με παλιά υλικά.
Κερδισμένος από την ψηφοφορία ήταν ουσιαστικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Νέος στην ηλικία, με σοβαρό και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο "έπεισε" τους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και όχι μόνον, που τον κατέταξαν στην δεύτερη θέση και του έδωσαν το δικαίωμα να αναμετρηθεί με την Φώφη Γεννηματά την επόμενη Κυριακή για τη θέση του Προέδρου. 
Η επιτυχία αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη, εκτός των άλλων, του δίνει τις προϋποθέσεις για λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία.
Αντίθετα, κατώτερα των προσδοκιών κινήθηκαν τόσο ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, όσο και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργο Καμίνης. Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν ήταν απογοητευτικοί και σαφές μήνυμα να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο, εκτός της πολιτικής.
Να ευχηθούμε, ο νέος Πρόεδρος, που θα εκλεγεί την επόμενη Κυριακή για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, να δημιουργήσει ένα ισχυρό κόμμα για το καλό της χώρας και της Δημοκρατίας.

ekriti.gr 

 

Διαβάστε επίσης. . .

Ως λαός έχουμε μια λανθάνουσα εντύπωση ότι λόγω της ιστορικής κληρονομιάς μας στον τομέα της πολιτικής φιλοσοφίας αλλά...
Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Ηρακλείου, δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών. Αυτό έχει...
Ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής τους...