Παρασκευή 20 ΙΟΥ 2018 16:59
 • Ηρακλειο
  29°C
 • Χανια
  32°C
 • Ρεθυμνο
  30°C
 • Λασιθι
  29°C
Ekriti.gr Logo

Κανένα σπίτι χωρίς … τον τραπεζίτη

Κανένα σπίτι χωρίς … τον τραπεζίτη

25674274_1988333844788331_1593417274_n.jpg

Δεν είναι μόνο η «μαφία»..των δανειστών με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός. Ένα παρακλάδι της είναι και η «μαφία»… των τραπεζών και ιδιαίτερα των συστημικών. Σήμερα το πρωί στον γκισέ της τράπεζας είχε αναρτηθεί το φιρμάνι: Για εξόφληση χρεών προς το δημόσιο με μετρητά, χρέωση : 2 ευρώ για εξόφληση χρεών μέσω λογαριασμού, χρέωση: 1 ευρώ για κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό άλλης τράπεζας, χρέωση : 13 ευρώ. «Είναι το τιμολόγιο της τράπεζας και σε όποιον αρέσει…» όπως εξηγούσε ο τραπεζικός υπάλληλος.
Τέτοιο απύθμενο θράσος αφού η ταρίφα έχει συναποφασιστεί από όλες τις συστημικές τράπεζες , οπότε ουδείς μπορεί να ξεφύγει από το δόκανο τους. Επιβάλουν χαράτσια ετσιθελικά χωρίς αιδώ κι ας γνωρίζουν πως παραμένουν ανοιχτές επειδή όλοι εμείς επωμιστήκαμε τα χρέη τους. Όταν αυτές έχουν χρέη τα πληρώνει ο έλληνας πολίτης. Όταν συμβαίνει το αντίθετο του παίρνουν το σπίτι.
Είναι οι σύγχρονοι τοκογλύφοι που δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο ούτε από τις διαχρονικά ανίκανες κυβερνήσεις ούτε από τις επιτροπές ανταγωνισμού. Ζούμε σε μια χώρα που κυρίαρχος δεν είναι ο λαός – όπως μας έλεγαν κάποτε - αλλά οι τραπεζίτες. Και αφού δεν υπάρχει διάθεση για αγώνες και επαναστάσεις , ας τους χαιρόμαστε και όποιος αντέξει. Άλλωστε το γνωστό κυβερνητικό σλόγκαν για τους πλειστηριασμούς έχει μεταλλαχτεί σε: «Κανένα σπίτι χωρίς … τον τραπεζίτη».

Ο απαιτητικός 

Διαβάστε επίσης. . .

Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν, οι προθέσεις διαφάνηκαν, ο Νόμος κλείδωσε. Dura lex sed lex. Απλή αναλογική το νέο μοντέλο...
Ο νους μας ταξιδεύει και ακροβατεί στις ψηλές κορυφές ώσπου γέρνει για να ξαποστάσει σε μια μοναδική, εκεί που ακούει τον...
Η δημοσιονομική εκτροπή υπήρξε η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη ήταν η υποχώρηση της παραγωγικότητας και της...