Τρίτη 11 ΔΕΚ 2018 19:52
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Η sugar town πρότυπο της Λότζια

Η sugar town πρότυπο της Λότζια

Λοτζια, Ηρακλειο

Ο άκρατος λαϊκισμός που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή, στέλνοντας κόμματα στην εξουσία και πολιτικούς στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου, βρίσκει μιμητές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί η σπουδή των αρχόντων της Λότζια να τάξουν «λαγούς με πετραχήλια» στους πολίτες που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς.
Οι άρχοντες του δήμου Ηρακλείου πήραν το νήμα από την ξεχασμένη υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και προσπαθούν να αναπτερώσουν τις ελπίδες όσων έχουν βρεθεί ένα βήμα πριν την καταστροφή. Αν η πρωτοβουλία έχει σχέση με τις επικείμενες εκλογές τότε είναι χυδαία αφού προσπαθούν να ξεγελάσουν ανθρώπους και να τους αποσπάσουν την ψήφο.
Αν όντως είναι καλοπροαίρετη τότε δείχνει άγνοια και ασχετοσύνη καθώς δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο (και ευτυχώς) για ένα τέτοιο εγχείρημα. Και δεν θα επιχειρηματολογήσω για το πόσο εύκολο είναι το πρόβλημα των τραπεζών να μεταφερθεί στο δήμο, ούτε για το πόσο επικίνδυνο είναι να χαθούν τα όποια αποθεματικά του δημοτικού ταμείου.
Απλά θέλω να καταδείξω το πόσο εξευτελιστικό είναι για τον 4ο σε πληθυσμό δήμο της χώρας όταν οι παράγοντές του δηλώνουν ότι στοιχίζονται πίσω από την πρωτοβουλία του δήμου Ζαχάρως. Εμπνευστής της συγκεκριμένης πρότασης είναι ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» Πανταζής Χρονόπουλος ο οποίος έχει τεθεί σε αργία καθώς κρίθηκε έκπτωτος από το αξίωμα του δημάρχου λόγω καταδικαστικών αποφάσεων για παραβάσεις και αυθαιρεσίες, ωστόσο παραμένει ο ισχυρός άνδρας του δήμου.
Επίσης είναι γνωστός για την ανάμειξη του στην υπόθεση «Μαυρίκη» το 1993 όταν έπεισε τον υπάλληλο του ΟΤΕ και έμπιστο της Ν.Δ. Χρήστο Μαυρίκη να περάσει με το μέρος του ΠΑΣΟΚ και να αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πραγματοποιούσε υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Ο ίδιος καταδικάστηκε 3 φορές για παράβαση καθήκοντος και τέθηκε σε αργία για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο δήμο της Ζαχάρως τον Ιούλιο του 2010.
Αν παρόλα αυτά η Λότζια θεωρεί τις προτάσεις και τις ιδέες του πρωτοποριακές δεν έχει παρά να τον μιμηθεί και στα ταξίδια που διοργάνωνε στη Ρωσία με άγαμους δημότες του, προκειμένου να τους βρει νύφες. Υπάρχει και η σχετική κινηματογραφική ταινία «sugar town» για να αντιγράψει …την τεχνογνωσία.

Ο απαιτητικός

Διαβάστε επίσης. . .

Ισχύον Σύνταγμα στην Ελλάδα σήμερα κατά το άρθρο 120 Σ είναι το Σύνταγμα του 1975, όπως αυτό αναθεωρήθηκε: • το 1986 με...
Στο διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί στο Μαρακές του Μαρόκο Διεθνής Διακυβερνητική Διάσκεψη προκειμένου...
Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα προχθές στο e-kriti για την αγωνιώδη προσπάθεια που κάνει μια τάση Ανωγειανών με επικεφαλής...