Κυριακή 21 ΑΠΡ 2019 11:15
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Εθνικές εκλογές: Πιθανή ημερομηνία η 19η Μαΐου!

Εθνικές εκλογές: Πιθανή ημερομηνία η 19η Μαΐου!

εθνικές εκλογές

Πριν από 2.500 περίπου χρόνια ο Φιλόσοφος Ηράκλειτος είπε την μνημειώδη φράση "τα πάντα ρει" δηλαδή, όλα κινούνται. 
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην πολιτική, όπου όλα κινούνται και μεταβάλλονται με μεγάλη ταχύτητα, ακόμη και από στιγμή σε στιγμή!

Μέχρι τώρα όλα τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο και καλύτερο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (σημ.: παρά τα... γαργαλήματα που δέχθηκε, κατά δήλωσή του) τοποθετούν την ημερομηνία των εθνικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο. 

Αυτό είναι το επικρατέστερο και το προφανές σενάριο. Όμως, επειδή "τα πάντα ρει", πιστεύουμε, ότι δεν αποκλείεται τίποτα. Ακόμη και το γεγονός οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν στις 19 Μαΐου, δηλαδή πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές!

Όσο κι αν το παραπάνω σενάριο φαντάζει προχωρημένο, θεωρείται πολύ πιθανό να επαληθευθεί.

Οι βασικοι λόγοι που το καθιστούν πιθανό είναι:

- Η επικείμενη εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Τα χρήματα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν άμεσα ως γιορτινό επίδομα Πάσχα στις ασθενέστερες, οικονομικά, κοινωνικές ομάδες καθώς και του επιδόματος αλληλεγγύης, του επιδόματος θέρμανσης και του επιδόματος ενοικίου. Και ακόμη, ως προκαταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης. Ίσως, βέβαια,  να ξεχνάμε κάποιο επίδομα, αλλά με την δημιουργία της νέας κατηγορίας, των επιδοματούχων, που να τα θυμόμαστε όλα; Το σίγουρο είναι ότι τα επιδόματα μοιράζονται σε μερικά εκατομμύρια πολίτες, με την κρυφή προσδοκία των κυβερνώντων ότι οι λαμβάνοντες πολίτες, δεν θα φανούν αχάριστοι στην κάλπη.

- Οι Ελληνοποιήσεις όσων ζητούν των Ελληνική ιθαγένεια, προχωρούν με ταχύ ρυθμό και αναμένεται να ξεπεράσουν το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 300.000 νέων ψηφοφόρων. Κι εδώ, είναι διάχυτη η προσδοκία των κυβερνώντων, ότι όσοι λάβουν την Ελληνική ιθαγένεια με δικαίωμα ψήφου, τουλάχιστον την πρώτη φορά, δεν θα φανούν αχάριστοι. 

- Ανέκαθεν, ο αιφνιδιασμός αποτελούσε σημαντικό σύμμαχο σε όποιον τον επέβαλε. Και επειδή η κυβέρνηση έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, δεν θα θεωρηθεί παράξενος, ο οποιοσδήποτε αιφνιδιασμός. 

- Τέλος, επειδή θεωρείται τεχνικά δύσκολο η εταιρία πληροφορικής που υποστηρίζει τις εκλογές να φέρει σε πέρας, τέσσερις ταυτόχρονα εκλογικές αναμετρήσεις, τότε η Κυριακή 19 Μαΐου, είναι μία πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών. 

Όμως, επειδή "τα πάντα ρει" όλα είναι πιθανόν να γίνουν όπως τα περιγράψαμε παραπάνω ή να γίνουν αργότερα, σύμφωνα πάντα με τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα, που εξακολουθεί να δέχεται...γαργαλήματα για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών. 

Ο... ψαγμένος 

Διαβάστε επίσης. . .

Αναγκαστικά θα πρέπει να επιστρέψουμε διανοητικά στον εφιάλτη της περιόδου 2010-2014. Ανασφάλιστοι 3 εκατομμύρια, ανεργία 29...
Φαίνεται πως το πνεύμα των ημερών έχει επηρεάσει πολλούς Ηρακλειώτες, οι οποίοι λαμβάνουν ρόλο Πόντιου Πιλάτου . Από τη μια...
Εν όψει ευρωεκλογών η αντιπαράθεση των κομμάτων δυστυχώς κάθε άλλο παρά το «επίδικο» αφορά! Τούτο προδήλως ενοχλεί και...