Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 09:11
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Χειρότερα δεν γίνεται...

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Χειρότερα δεν γίνεται...

aaa.jpg

Μέρες παρακμής γνωρίζει, για μία ακόμη φορά, το πολύπαθο ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Τα τελευταία θλιβερά γεγονότα, που κυριάρχησαν στα ντέρπι του γηπέδου της Τούμπας στους αγώνες του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό (δεν ξεκίνησε ποτέ) και με ΑΕΚ (δεν ολοκληρώθηκε λόγω εισβολής στον αγωνιστικό χώρο του Προέδρου των γηπεδούχων - ο οποίος μάλιστα είχε όπλο στη ζώνη του - με άνδρες της προσωπικής του φρουράς καθώς και άλλων αξιωματούχων του ΠΑΟΚ), αλλά και τα περιστατικά, που προηγήθηκαν, όπως τα επεισόδια στο γήπεδο Καραϊσκάκη μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και αστυνομίας, μετά την νίκη της ΑΕΚ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε (για άλλη μία φορά) την κυβέρνηση στην απόφαση ν' αναστείλει επ' αόριστον το πρωτάθλημα.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί θέαμα, αλλά μέσον κυριαρχίας. Ενώ σε άλλες προηγμένες κοινωνικά χώρες το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση (με ακριβό εισιτήριο γήπεδα - κοσμήματα και ομάδες που προσφέρουν θέαμα) στη χώρα μας, οι περισσότερες ομάδες έχουν Προέδρους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούν όχι μόνον για αναγνωρισιμότητα και κοινωνική καταξίωση αλλά και για μοχλό ισχυρής πίεσης, στην εκάστοτε κυβέρνηση, για την πραγματοποίηση άλλων φιλοδοξιών τους, επαγγελματικών και μη.
Ειδικά οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες, που διαθέτουν πολλούς οπαδούς,, αποτελούν την ιδανική επιλογή για να πετύχει ένας Πρόεδρος τους σκοπούς του. 
Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι το ίδιο πράγμα συνέβαινε από τότε. Η ομάδα με πολλούς οπαδούς ήταν ο «Δούρειος Ίππος» φιλόδοξων επιχειρηματιών και κοινών απατεώνων, για να πετύχουν τους στόχους τους.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, που αποδεικνύουν τους πραγματικούς σκοπούς πολλών Προέδρων, που πέρασαν από ομάδες της χώρας. Σκεφθείτε μόνο, πόσοι καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Οι διάφορες κυβερνήσεις, μέχρι σήμερα, δεν πήραν κανένα δραστικό μέτρο για να πατάξουν αυτό το φαινόμενο. Όλες, υποσχέθηκαν να λύσουν το πρόβλημα, όλες ψήφισαν αυστηρούς νόμους, όμως οι νόμοι αυτοί, ποτέ δεν εφαρμόστηκαν, ειδικά σε ομάδες με ισχυρή επιρροή. Οι «παράγκες» υπήρχαν και υπάρχουν. Η «διαιτησία» ήταν και είναι χειραγωγημένη. Το πρωτάθλημα πάντα το έπαιρνε η ομάδα, η οποία ήλεγχε την διαιτησία και την ΕΠΟ.
Όλα γύρω από το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα λειτουργούσαν και λειτουργούν με σκοπό το οικονομικό κέρδος. Όλοι εμπλεκόμενοι ακολουθούσαν την ομάδα με τον Πρόεδρο, που θα τους έδινε τα περισσότερα. Σκεφθείτε πόσοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες έχουν καταδικαστεί ή είναι υπόδικοι.
Γι' αυτό έχουν αδειάσει τα γήπεδα, γι' αυτό οι φίλαθλοι «γύρισαν την πλάτη» στο ποδόσφαιρο με την μορφή που έχει σήμερα.
Με τις συνθήκες αυτές, δεν μπορεί να γίνει ούτε εξυγίανση, ούτε πρόοδος. 
Το μόνο που γίνεται είναι η ανακύκλωση των προσώπων, που κερδίζουν από την κατάσταση αυτή.
Ίσως η απειλή της ΟΥΕΦΑ για ποδοσφαιρικό grexit για λίγα χρόνια (μήπως και συμμορφωθούμε), να είναι μία καλή λύση...

ekriti.gr 
 

Διαβάστε επίσης. . .

Το περιστατικό με την 90χρονη γριούλα που συνελήφθη γιατί πωλούσε πλεχτά παπουτσάκια , εξόργισε τους νοήμονες πολίτες της...
Η σημερινή παγκοσμιοποίηση πρέπει να μας βρίσκει όλους σε συνεχή εγρήγορση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίζουμε κάθε φορά...
Το μήνα Μάιο του 2019 θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, της επόμενης δημοτικής...