Κυριακή 22 ΑΠΡ 2018 07:53
Ekriti.gr Logo

Είναι ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία και προσανατολισμό. Της 'Εφης Κουτεντάκη

Είναι ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία και προσανατολισμό. Της 'Εφης Κουτεντάκη

koytentaki_efi.jpg

H Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει στον ίδιο δρόμο για την επιστροφή στην ανάπτυξη, μέσα από την απενοχοποίηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσα από τη στήριξη της καινοτομίας, της εξωστρέφειας των κρητικών επιχειρήσεων και την προώθηση της εξειδίκευσης.

Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα που καθημερινά διευρύνεται, ανάμεσα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και το κράτος. Να ενεργοποιήσουμε όλους εκείνους τους μηχανισμούς, στο όριο της θεσμικής μας αρμοδιότητας, μετριάζοντας, όσο το δυνατόν, το αρνητικό επιχειρηματικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από την υπερ-φορολόγηση, το σφιχτό εναγκαλισμό με το κράτος, τη γραφειοκρατία και την απουσία αναπτυξιακού οράματος.

Είναι σαφές πλέον σε όλους μας, ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, νέες δουλειές για τους  Κρητικούς. Μέσα από την ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, μέσα από τη στενή συνεργασία του επιχειρηματικού κόσμου, των επιχειρηματιών στον κλάδο του τουρισμού, των εμπόρων και των βιοτεχνών η Περιφέρεια Κρήτης, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, θα συνεχίσει τον υποστηρικτικό της ρόλο απέναντι στις επιχειρήσεις του νησιού.

Ιδιαίτερα, βέβαια, σε μια περίοδο που η χώρα, κυριολεκτικά, έρχεται αντιμέτωπη με τη ραγδαία φυγή ανθρώπινου δυναμικού και νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, στις δικές μας προτεραιότητες παραμένει η νεανική επιχειρηματικότητα, μέσα από τη στήριξη όλων των τοπικών δομών που θα λειτουργήσουν ή ήδη λειτουργούν με άξονα τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Τώρα είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να αλλάξουμε νοοτροπία, να αλλάξουμε προσανατολισμό προς ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, με στόχο την ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας βάσης πάνω σε σύγχρονους και ανταγωνιστικούς όρους.

Χρειάζεται να δώσουμε νέο νόημα και περιεχόμενο στη έννοια της επιχειρηματικότητας και του επιχειρηματία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση με τον καθοριστικό ρόλο του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, όλοι μαζί ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια».
 
'Εφη Κουτεντάκη
Εντεταλμένη Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης για την Επιχειρηματικότητα, το Εμπόριο και την Καινοτομία

 
 

Διαβάστε επίσης. . .

"Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" επιτελεί σημαντικό έργο, πολύ περισσότερο δε τη στιγμή που απευθύνεται σε άτομα μεγάλης...
Τις επόμενες μέρες κατατίθεται το νέο θεσμικό πλαίσιο «Κλεισθένης Ι» για την τοπική αυτοδιοίκηση , που θα περιέχει μια...
*Γκαιμπελίσκος : Χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε άνθρωπο ο οποίος προπαγανδίζει μία γνώμη / άποψη / ιδέα με ύπουλα μέσα,...