Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 09:53
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Από κόσκινο… Του Θανάση Παπαμιχαήλ

Από κόσκινο… Του Θανάση Παπαμιχαήλ

χειραψία

Από κόσκινο θα περάσουν οι πολίτες τους υποψήφιους όλων των θεσμικών βαθμίδων από υποψήφιους βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, ακόμη και συμβούλους.
Όλες οι αμαρτίες του κόσμου, τους χρεώνονται καθημερινά. Τα προνόμια, οι ασυλίες και η γενικότερη απαξίωση του πολιτικού κόσμου. Την πρωτοκαθεδρία την έχει το Kοινοβούλιο και πολύ λιγότερο η Αυτοδιοίκηση.
Στις προσεχείς εκλογές αναμένονται δύο σημαντικές κινήσεις των ψηφοφόρων που προβληματίζουν όλα τα κομματικά επιτελεία και πολιτικά πρόσωπα. Η αποχή από την κάλπη, που αναμένεται να ξεπεράσει και τα τελευταία ποσοστά των προηγούμενων εκλογών και το ποσοστό ανανέωσης των πολιτικών προσώπων.
Είναι γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων θα εκδηλώσει τη δυσαρέσκεια του, επιλέγοντας πρωτοεμφανιζόμενους υποψήφιους. Θα δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό η επανεκλογή παλαιών  υποψηφίων, λόγω της συνεχούς παρουσίας και παραμονής στις θέσεις εξουσίας. Πολλοί από αυτούς θεωρούνται από τους πολίτες μέρος του οικονομικού προβλήματος που βιώνουν.
Τα κόμματα εξουσίας θα νοιώσουν εκλογικά τους κραδασμούς, από τις πολιτικές επιλογές που οι πολίτες τους χρεώνουν. Περισσότερους εκλογικούς κραδασμούς, θα αισθανθούν όσοι έχουν συμμετάσχει ενεργά στη διακυβέρνηση. Οι πολίτες τους θεωρούν υπαίτιους, όλων των πληγών που έχουν δεχτεί. Το μόνο που θα κυριαρχήσει είναι, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και ότι η δική τους μεμονωμένη περίπτωση αξίζει μιας θετικής αντιμετώπισης ως προς τα ατομικά πολιτικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει.
Από κόσκινο θα τους περάσουν οι πολίτες, στην κυριολεξία, πριν αποφασίσουν να δώσουν την ψήφο τους.
Οι μέχρι τώρα τεχνικές της λιανικής ψηφοθηρίας «τρέχοντας σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες, πανηγύρια και φιέστες δεν αρκούν, αφήστε που για πολλούς υποψήφιους χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες αποστολές. Μπορεί να κινδυνεύσει ακόμη και η σωματική τους ακεραιότητα. Το «γιουχάισμα» είναι ελαφράς μορφής απαξίωση. Συνεπώς, αρκετά πολιτικά πρόσωπα θα κληθούν να δώσουν αγώνα πολιτικής επιβίωσης, εμπιστευόμενοι την εμπειρία τους και βασιζόμενοι στο ένστικτο αυτοπροστασίας, που θα τους βοηθήσει να ανταποκριθούν με επιτυχία στην κρίσιμη πρόκληση των προσεχών εκλογών, εθνικών και αυτοδιοικητικών. Για να μην ισχύσει η γνωστή παραδοχή «εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής»!

Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος
 

Διαβάστε επίσης. . .

Το περιστατικό με την 90χρονη γριούλα που συνελήφθη γιατί πωλούσε πλεχτά παπουτσάκια , εξόργισε τους νοήμονες πολίτες της...
Η σημερινή παγκοσμιοποίηση πρέπει να μας βρίσκει όλους σε συνεχή εγρήγορση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίζουμε κάθε φορά...
Το μήνα Μάιο του 2019 θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, της επόμενης δημοτικής...