Δευτέρα 22 ΟΚΤ 2018 17:11
 • Ηρακλειο
  22°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  22°C
 • Λασιθι
  22°C
Ekriti.gr Logo

Αμερικανιές! Του Θανάση Παπαμιχαήλ

Αμερικανιές! Του Θανάση Παπαμιχαήλ

συριζα

Το φαινόμενο της αυτοπυρπόλησης,αποτέλεσε στην εποχή μας την έσχατη μορφή προσωπικής διαμαρτυρίας απελπισμένων ατόμων, από πιθανές αδικίες των δυνατών της εξουσίας. Τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να δούμε από τους κυβερνώντες αν απoτύχουν, στο μεγαλεπήβολο σχέδιο και αφήγημα του νεόυ έτους για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια.
 
Χρειάζονται «κότσια» για τέτοιους ηρωισμούς. Οι κυβιστήσεις είναι προσφιλές τους άθλημα. Ακόμη κι αν οι πολίτες είναι μέσα στη φωτιά, αυτοί θα χειροκροτάνε υπερηφανευόμενοι ότι τους εκπαίδευσαν να είναι «αναστενάρηδες»! Όλα είναι πιθανά, όταν δια στόματος Πρωθυπουργού ακούμε ότι το κοινωνικό μέρισμα οφείλεται σε «πλεόνασμα» και όχι σε υπερφορολόγηση της κοινωνίας, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.
 
Η μη απόδοση των συντάξεων, το άγριο ψαλίδι στις επενδύσεις, η υπερφορολόγηση κινητών και ακινήτων, έφεραν ένα μικρό πλεόνασμα που δόθηκε σαν χριστουγεννιάτικος μπουναμάς ή αντίδωρο, ή ελεημοσύνη. Πείτε το όπως θέλετε. Δυστυχώς η ίδια πολιτική φαίνειται ότι θα ακουλουθήσει η κυβέρνηση και το νέο χρονο, συνεπής στην κοσμοθεωρία της Αριστεράς. Η επιβίωση των πολιτών να γίνεται με επιδοματική πολιτική και όχι με αναπτυξιακούς τρόπους. Ντύνουν τις αδυναμίες τους με αυταπάπες, ψευδαισθήσεις, παραποιήσεις, παραμορφώσεις, με στόχο το κέρδος χρόνου και παραμονής στην εξουσία. Ακόμη και τους πλειστηριασμούς θεωρούν, οι αθεόφοβοι, μοχλούς ανάπτυξης! Και όλα αυτά γιατί δεν θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες του Δημόσιου τομέα. Διορίζουν με διάφορους τρόπους, παρά τις απαγορεύσεις των νόμων, και διογκώνουν τις μη παραγωγικές δαπάνες.
 
Ακόμη και στην επιστράτευση της συντρόφου του, με μια πολυσέλιδη συνέντευξη, κατέφυγε για να επαναλάβει τους προπαγανδιστικούς ακροβατισμούς, της πρώτης φοράς Αριστεράς. Όταν δεν μπορείς να πείσεις με επιχειρήματα τον κόσμο, επιλέγεις να τον «γλυκάνεις» με συναισθήματα. Αμερικανιές!
 
Ξεπερασμένες πολιτικές στρατηγικές άλλων εποχών και άλλων χωρών. Τα πολιτικά μηνύματα που προσπάθησε να περάσει στον «βρόντο», όταν την ίδια στιγμή ανακοινώνονται αυξήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης και μειώσεις αφορολόγητου. Μια συνέντευξη που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από τους απλούς πολίτες, γιατί δεν πρόσφερε κάτι στο φιλόπτωχο ταμείο! Φυσικά δεν συμμερίζονται οι περισσότεροι τα επικριτικά σχόλια των τέως συντρόφων τους. Τι ήθελαν να μην παινέψει το σπίτι της; Πολύ φοβάμαι όμως ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και θα δούμε κι άλλες συντρόφους πρωτοκλασσάτων της Κυβέρνησης να δίνουν συνεντεύξεις για το πόσο στεναχωρημένοι ήταν τα έτερα τους ήμισυ όταν υπέγραφαν τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Αμερικανιές! Τέτοιος λαός που είμαστε, τέτοιο δούλεμα θέλουμε. Μεταμέλεια και αυτοκριτική δεν περιμένουμε από τους Κυβερνώντες.
Περιμένουμε μόνο να μας μοιράσουν και πάλι «κόλλυβα» αλλά αυτή τη φορά από τις «δικές» μας κηδείες!
Αμερικανιές, από την πρώτη φορά Αριστερά!

Θανάσης Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος

Διαβάστε επίσης. . .

Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Ηρακλείου, δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών. Αυτό έχει...
Ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής τους...
Η δραματική κατάσταση των προσφύγων στην Μόρια αλλά και στους άλλους χώρους φιλοξενίας προσφύγων ήταν αφορμή για το ξέσπασμα...