Δευτέρα 21 ΙΑΝ 2019 11:38
 • Ηρακλειο
  11°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  11°C
 • Λασιθι
  11°C
Ekriti.gr Logo

Το στοιχειωμένο αυτοκίνητο

Το στοιχειωμένο αυτοκίνητο

to_stoiheiomeno_amaxi_anekdota_asteia.jpg

Μια φορά ήταν ένας που βρισκόταν σε μια ερημική περιοχή κάπου ανάμεσα σε Αθήνα και Λαμία. Ήταν χειμώνας, έκανε παγωνιά. Έκανε ωτοστόπ για να πάει μέσα στην πόλη. Η ώρα ήταν περασμένες 2:00 τα μεσάνυχτα. Από τα λιγοστά αυτοκίνητα που πέρασαν κανένα δεν σταμάτησε. Τα χέρια του είχαν κοκαλώσει, μελάνιασε από το κρύο. 
Καταλάβαινε πως αν δεν σταματήσει κάποιος μέσα σε λίγη ώρα θα έφτανε το τέλος του. Ελπίδες δεν είχε. Σκέφτηκε και είπε "ε! αφού θα πεθάνω που θα πεθάνω, ας ξαπλώσω στη μέση του δρόμου για να με βρουν". Εκεί που ξάπλωσε, από μακριά βλέπει ένα αυτοκίνητο να έρχεται με μικρή ταχύτητα, σηκώνεται τρέχει, ανοίγει την πόρτα μπαίνει μέσα. 
"Ααχ! Παράδεισος είναι εδώ. Χίλια ευχαριστώ που σταμα...στα..". Γυρίζει και βλέπει το κάθισμα του οδηγού άδειο! Το τραύλισμα άρχισε να μετατρέπεται σε πανικό όταν το αυτοκίνητο συνέχιζε να προχωράει!
"Αμάν το αμάξι είναι στοιχειωμένο!". Έκανε να ανοίξει την πόρτα να κατέβει, αλλά ο τσουχτερός αέρας του άλλαξε το μυαλό. 
"Μπριτς! που θα κατέβω! Στοιχειωμένο, ξεστοιχειωμένο εγώ εδώ θα μείνω." Το αυτοκίνητο εν τω μεταξύ συνέχιζε την πορεία του κανονικά είχε μπει στην εθνική και κάπου αργότερα έστριψε σ` ένα βενζινάδικο πήρε βενζίνη, σε λίγο ανοίγει η πόρτα του οδηγού, και μπαίνει ένας μέσα. 
- "Αχ! Μη! Μη κύριε μπαίνετε σ` αυτό το αμάξι! Είναι στοιχειωμένο!".
- "Ποιο στοιχειωμένο ρε μαλάκα! απ` τα διόδια το σπρώχνω!"

Διαβάστε επίσης. . .

Ήταν καμιά 10ρια άτομα στον Αγ. Πέτρο για να τους στείλει αναλόγως στην Κόλαση ή στον Παράδεισο.. Αφού έστειλε σχετικά όλους...
Ένας καλοσυνάτος χωρικός πάει για ψώνια στο χωριό, αλλά χαλάει το αυτοκίνητό του και αναγκάζεται να το πάει για επισκευή στο...
– Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως θέλει να χωρίσουμε, γιατί δεν αντέχει την τσιγκουνιά μου και μου το ΄κλεισε στα μούτρα...