Παρασκευή 18 ΙΑΝ 2019 07:37
 • Ηρακλειο
  8°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  9°C
 • Λασιθι
  8°C
Ekriti.gr Logo

Βαγγέλης Μαρινάκης: Το Μουσείο "Νίκος Καζαντζάκης" δεν θα κλείσει

Βαγγέλης Μαρινάκης: Το Μουσείο "Νίκος Καζαντζάκης" δεν θα κλείσει

Το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης στη Μυρτιά Ηρακλείου επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο γνωστός κρητικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Αφορμή , ότι ο κύριος Μαρινάκης αποφάσισε, κατόπιν πρότασης που του έγινε από τη διοίκηση του Ιδρύματος και μάλιστα με αξιοσημείωτη προθυμία, να χορηγήσει στο Μουσείο 80.000 ευρώ κάθε χρόνο επί 10 χρόνια αρχικά.

Σε δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα μουσείο σαν και αυτό ενώ είπε πως αυτό που κάνει είναι κάτι το αυτονόητο και αυτό θα έπρεπε να κάνουν κι άλλοι ενώ δεν παρέλειψε να δεσμευτεί πως το μουσείο δεν θα κλείσει. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει τις ζωές όλων, ο κ. Μαρινάκης είπε πως εμείς οι Κρητικοί θα τα καταφέρουμε γιατί ξέρουμε να βρίσκουμε το δρόμο.

Τον επιχειρηματία υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου Νίκος Καζαντζάκης ο οποίος του εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το μουσείο ενώ του περιέγραψε και την απίστευτη ταλαιπωρία που συνάντησαν όταν ζήτησαν λίγα χρήματα από υπουργείο Πολιτισμού. 

 

Διαβάστε επίσης. . .

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν αισθητά βελτιωμένες σήμερα, ωστόσο σε πολλές περιοχές τα προβλήματα εξακολουθούν να...
Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος δίνουν για το πρωί της Κυριακής πολίτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να εκφράσουν την...
Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης σχετικά με την ανάγκη αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων, σε σχέση τις...